Annika Sörenstam gästar Helsingborg nästa vecka med sin juniortävling.

Sörenstams tävling till Helsingborg

GOLF Den elfte upplagan av juniortävlingen Annika Invitational Europe kommer att spelas den 17–20 juni på Vasatorps Golfklubb utanför Helsingborg.

Världens genom tiderna bästa kvinnliga golfspelare, med 89 segrar som professionell inklusive tio majors, engagerar sig efter karriären för att ge tillbaka till golfen.
Satsningen ligger på unga tjejers hälsa och att ge möjligheter till att idrotta på lika villkor som killar.
– Vi har mycket på gång över världen just nu, men det är alltid lika kul att komma hem till Sverige, speciellt till Vasatorps GK där jag vann på Europatouren 2002, säger Sörenstam.

Hennes tävling Annika Invitational arrangeras i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Asien och på Nya Zeeland.
Och så är Europatour-tävlingen i Sotogrande, Spanien, kopplad till hennes juniorsatsning, liksom den nystartade damtävlingen på klassiska Augusta National i Georgia.
De 79 högst rankade tjejerna som är 15 till 18 år i Europa, inklusive 20 från Sverige, ställer upp i tävlingen på Vasatorpsbanan.
– Jag och familjen ser alltid fram emot den här veckan med roliga dagar och riktigt bra golf.
– Syftet är att tjejerna ska få riktigt bra tävlingar där de kan mäta sig mot de bästa, kombinerat med utbildning och teambuilding, säger Annika Sörenstam.

Parallellt med Annika Invitational Europe arrangeras även Annika Cup på Vasatorp, där de tolv högst rankade spelarna i Sverige som är 13 till 15 år bjuds in att delta.
Tre skånska tjejer finns med i huvudtävlingen, Anna Wallin, Skyrup, Josefine Gustafsson Winkle, Bokskogen, och Matilda Cederholm, Barsebäck.
– Jag hoppas också att Familjedagen under tävlingen kan inspirera till att fler barn och ungdomar provar på golf, som ett sätt att bli mer aktiva, säger Annika Sörenstam.
– Det är ett kul initiativ från klubben för att nå ut till familjer som inte tidigare har kommit i kontakt med golfklubbar och upptäckt den miljön och den gemytliga atmosfären som finns på en golfklubb, eller upplevt tjusningen med spelet.

Sportresultat

Sport i dag