Maskerad rånare söks av polis

SVEDALA En jourbutik på Norra Tvärgatan i Svedala har för tredje gången på kort tid utsatts för ett väpnat rån.
Med visst signalement och koll av övervakningsfilm söker polisen nu gärningspersonen som flydde till fots.

Larmet om ett väpnat rån i centrala Svedala kom in klockan 13.53 på måndagen. En ensam maskerad gärningsman kom då in i butiken där en ensam person arbetade. Rånaren ska ha uttalat verbala hot samt haft ett pistolliknande föremål och på så sätt kunnat tvinga till sig ett antal limpor cigaretter från butiken som just då var tom på kunder.

– Det har hållits förhör nu under dagen och vi har även kontrollerat de övervakningskameror som finns, säger Evelina Olsson vid presstalesperson vid polisen i region syd.
– Gärningspersonen som beskrivs som lugn var även maskerad med en motorcykelhjälm, uppger Evelina Olsson vidare.

Flera polispatruller skickades till Svedala och en avsökning av närområdet genomfördes, ett antal personer har kontrollerats och i spåren efter rånaren som sprang till fots från butiken har även polis med hundpatruller följt. Men vid 18-tiden på måndagen utan något gripande.
– Det finns ingen misstänkt gärningsperson i nuläget, men vi har fått in vissa signalement som eventuellt lokalpolisen kan ha hjälp av, säger Evelina Olsson.

Skånskan har tidigare berättat att jourbutiken utsatts för två rån i maj med bara ett par veckors mellanrum. I början av maj hotades en anställd med kniv och den 17 maj pistolhotades ägaren med vad som såg ut som ett skjutvapen.
Vid de tidigare tillfällena tog rånaren växelkassan.

Läs mer:

Dagens fråga

Brukar du sopsortera?

Loading ... Loading ...

Webbkryss