Lina Rogova, Oliver Hvarvenius och Truls Nellhov är alla ledare i Vide Priv Skol IF på Videdals privatskolor. Föreningen har utsetts till årets skolidrottsförening i Skåne.
Sara Baumann går i förskoleklass och är gärna med på aktiviteterna som skolidrottsföreningen arrangerar.
En av aktiviteterna bestod i att tacklas i bumperballs.
Andreas och Majken Jentsch släcker törsten och äter korv.

Prisad förening firade med avslutning

VIDEDAL
Skolidrottsföreningen på Videdals privatskolor har utsetts till den bästa i Skåne.
– Det känns jätteroligt. Vi som är ledare får stora möjligheter att utvecklas och jag har lärt mig mycket om ledarskap och att hantera konflikter, berättar Lina Rogova som är ordförande i Vide Priv Skol IF.

Videdals privata grundskolor har cirka 200 elever och 140 av dem är medlemmar i skolidrottsföreningen.
Föreningen startades 2014. Då gick Lina Rogova i fjärde klass och var en av medlemmarna. Nu är hon ledare och ordförande i föreningen.
– Vi arrangerar någon aktivitet varje dag. Vi försöker att hålla kvar barnen i deras intressen och det viktigaste är absolut inte att tävla.
– Vi har även teman som teckning, dans och bakning. Allt handlar inte om idrott. Vi vill skapa en gemenskap på skolan och får många att stanna kvar här när skolan är slut för dagen, berättar Lina Rogova.
När Skånska Dagbladet träffar henne står hon och hjälper barnen som är i hoppborgen. Den är en av flera aktiviteter på avslutningsdagen.
– Jag har fått gå en massa bra utbildningar helt gratis. Vi som ledare får stora möjligheter att utvecklas.
Truls Nellhov håller med. Han har varit ledare i två år.

– Jag går i nian och kommer att lämna skolan nu. Jag kommer absolut att sakna skolidrottsföreningen.
– Genom den har jag lärt mig mycket om att ta ansvar. Jag är själv idrottsintresserad och det har varit roligt att vara ledare och hjälpa till med föreningen.
Bredvid hoppborgen står Martin Baumann. Hans dotter Sara som är sju år är inne i den.
– Hon tycker att det är roligt att gå på föreningens olika aktiviteter, berättar Martin Baumann. Jag tror hon gillar det mest som är i idrottshallen.

Martin Andersson har arbetat på skolan som lärare tidigare. Numera är han verksamhetschef för Skånes skolidrottsförbund. Han var också med på avslutningen.

– Det finns 15 föreningar i Malmö och 40 i Skåne. Det är fantastiskt att se hur ungdomarna växer när de blir ledare. Vi arrangerar många utbildningar varje år.
– Varje förening får vuxenstöd av oss. Det är härligt att komma tillbaka hit igen och vi hoppas givetvis att flera skolor ska vilja satsa på att starta en skolidrottsförening.

Dagens fråga

Öppnar du ytterdörren för okända?

Loading ... Loading ...