Vinnaren av damallsvenska assistligan 2018 Jelena Cankovic är klar för FC Rosengård. Foto: FCR

Jelena Cankovic till FC Rosengård

fotboll FC Rosengårds damlag har gjort klart med offensiva mittfältaren Jelena Cankovic, närmast från Växjö DFF

under måndagen stod det klart att 23-åroga mittfältaren Jelena Cankovic skrivit på för FC Rosengård i damallsvenskan.
Cankovic kommer från Serbien och inledde sin karriär i Spartak Subotica. därifrån gick hon till FC Barcelona 2013 innan hon fortsatte sin bana i Ferencvárosi TC där hon också blev utsedd till årets spelare i den ungerska ligan 2016. Sedan 2013 har hon dessutom respresenterat det serbiska damlandslaget.

2017 gick Jelena Cankovic till Växjö DFF, där hon under 2018 vann den allsvenska assistligan och blev nominerad till bästa mittfältare.
FC Rosengård meddelar att Cankovic skrivit på för tre år och att hon kommer att ansluta till truppen 1 juli.
– Äntligen har vi fått klart med Jelena Cankovic. Vi har följt henne ett tag och hennes säsong 2018 gjorde att vi bestämde oss för att värva henne. Hon kommer bli länken mellan mittfält och forwards och med hennes vänsterfot får vi en dimension till i vårt anfallsspel, förklarar FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran.

Jelena Cankovic är själv nöjd med sitt nya karriärssteg:
– Jag är mycket glad över att ha skrivit på för FC Rosengård och därmed bli en del av en av de största klubbarna i Sverige och Europa. Jag ser fram emot en ny utmaning i min karriär och kommer att göra mitt bästa för att hjälpa klubben att nå sina mål att vinna ligan och spela i Champions League.