Sofia Arvidsson satsar numera på padelsporten. Foto: TT/Arkiv

Arvidsson mot världseliten – i padel

RACKETSPORT Förra tennisstjärnan Sofia Arvidsson har bytt sport och kommer under veckan att tävla i internationella Swedish Padel Open i Båstad.

Under sin aktiva tenniskarriär vann Sofia Arvidsson bland annat två titlar på WTA-touren. Men för några år sedan la hon av med tennisen och numera är hon i stället både aktiv padelspelare och sportchef för Swedish Padel Open.
Under måndagen blev det klart att hon själv också kommer att spela turneringen och mäta sig med den internationella eliten.

Sverigeettan Arvidsson kommer att spela med 18-åriga superlöftet Nuria Vivancos från Spanien.
– Det ska bli så häftigt att spela mot de allra bästa på World Padel Tour. Jag och Nuria Vivancos har aldrig spelat ihop så det blir en utmaning. Hon är dock redan rankad 67:a i världen, så det rader inget tvivel om att hon är tillräckligt bra, säger Sofia i ett pressmeddelande.
Wild cards till turneringen fick förutom Arvidsson även Antonette Andersson och Baharak Soleymani.
Förra året var det endast herrarna som tävlade i Swedish padel Open, men i år kommer även världens bästa kvinnliga padelspelare till turneringen – något som turneringschefen Urban Johansson är stolt över:

– Vi blir unika i det sammanhanget med världens bästa spelare på dam- och herrsidan samlade i en och samma tävling, förklarar han.
– Det ger i sin tur möjligheten för några av våra högst rankade svenska spelare att skaffa sig nödvändig rutin när de nu får mäta sig med de allra bästa.
Damernas turnering kommer att inledas på onsdag och torsdag på Vilshärads padelanläggning, strax utanför Halmstad. Från kvartsfinalspelet flyttar sedan tjejerna in till Båstad.

Sportresultat

Sport i dag