Foto: TT/Arkiv

Anlagd brand på Oskarskolan

Lund Flera styrkor från Räddningstjänsten bekämpade under natten till måndagen en brand på Oskarskolan.
Under måndagsmorgonen finns personal vid skolan för att informera om att undervisningen är flyttad till Lerbäckskolan.

På grund av att delar av Oskarskolan skadades kommer all undervisning för elever på Oskarskolan ske i K-byggnaden på Lerbäcksskolan. Här kommer barn och föräldrar att mötas upp av känd personal, enligt kommunens hemsida.

Det var vid 23-tiden på söndagen som flera vittnen ringde och larmade om branden. Flera styrkor från Räddningstjänsten ryckte ut till skolan på Svenska vägen för att släcka branden. När räddningstjänsten anländer visar det sig att det är en synlig brand i gavel, vägg och tak vid en skolbyggnad.

– Vi har haft en offensiv släckningsinsats och lyckats begränsa branden till gaveln där det började brinna och förhindrat spridning till resten av byggnaden, säger Joel Johansson, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.

Räddningstjänsten fick hjälp från flera styrkor och totalt fyra stationer var på plats för att bekämpa branden då det fanns stor spridningsrisk. Rökdykare var bland annat uppe på taket i byggnaden och frilade tak och väggar.

– Efter två timmar kunde vi avsluta insatsen men har bevakning fram till troligtvis nio-tiden, säger Joel Johansson.

Ingen skolverksamhet kommer att bedrivas där i dag.

– Skolan ligger som ett L och den ena delen är helt rökskadad, så det går inte att vistas i dessa lokaler under måndagen, säger Joel Johansson.

Branden misstänks vara anlagd. Polisen har ingen misstänkt eller gripen för händelsen under måndagsmorgonen.

– Det är misstänkt skadegörelse genom brand. En okänd gärningsman har på okänt sätt tänt eld på skolan, säger Calle Persson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.

Webbkryss