Tappade kontrollen över båt

Råröd/Stanstorp/sätofta Två män hyrde en båt i Råröd utanför Höör på lördagseftermiddagen. När fästet i den ena åran släppte tappade männen kontrollen över båten i de hårda vindarna. Räddningstjänsten fick därför rycka ut och leda in båten till land.

– I slutändan var det en rätt så odramatiskt händelse, säger Daniel Freij, insatsledare på räddningstjänsten Skåne Mitt.
Klockan 17.42 på lördagen kom det första larmet från männen att de ej kunde ta sig in till land. Detta eftersom en åra gått sönder. I kombination med starka vindar tappade männen kontroll över båten.
– De hade hyrt en aluminiumeka och det gungade på rätt så bra. Vi tog ut vår båt i Västra Ringsjön och ungefär vid Stanstorp påträffade vi ekan. Då var de ganska nära land, säger Daniel Freij.
Räddningstjänsten ledde in båten till platsen där man hyrt båten och kunde sedan avsluta räddningsinsatsen.
Daniel Freij säger att det stundtals blåste kraftigt i Västra Ringsjön vid tidpunkten för larmet men att det i Östra Ringsjön var spegelblankt vatten.
Natten till lördagen klockan 00.28 fick räddningstjänsten rycka ut till en mopedbrand vid parkeringsplatsen nära lekplatsen i Karlsvik. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka elden och någon spridningsrisk förelåg inte vid platsen.

Dagens fråga

Brukar du sopsortera?

Loading ... Loading ...

Webbkryss