Ingen gripen för bilbränderna

svedala En rad bilbränder har plågat byn under en veckas tid. Nu samverkar räddningstjänst och polis för att få bukt med problemet.

Allt började vid midnatt under natten mot måndag då en epa-traktor på Holmagatan plötsligt stod i brand. Elden spred sig till två andra bilar i närheten.

Strax efter 03.00-tiden på tisdagsmorgonen började fyra bilar att brinna på Värbyvägen.
Händelsen rubriceras som försök till mordbrand, då lågorna hotade att sprida sig till flera stora byggnader i närheten.
Natten till fredagen brann det igen i samma epa-traktor som stod nästintill utbränd på Holmagatan, vilket även denna gång ska ha skadat andra bilar i närheten.
På fredagen meddelade polisens utredare att utredningsarbetet pågår, men att ingen ännu gripits. Situationen har gjort att räddningstjänsten nu förtätat samarbetet med polisen.
– Vi var snabbt på plats förra gången så det fanns en del brännbart kvar på fordonet. Vi utgår ifrån att bränderna är anlagda, säger Svedalas räddningschef Mikael Jönsson.
– Mängden bilbränder är inte ovanlig om man bara tittar på det totala antalet under ett år, men bränderna brukar inte vara samlade som de är nu. Vi har generellt ganska få bilbränder i Svedala.
Förutom spridningsrisken så för en bilbrand med sig flera olika risker.
– De brandgaser som kommer med branden är fyllda med gifter på grund av den brinnande plasten. Man ska försöka undvika att stå i den röken, säger Mikael Jönsson.

Dagens fråga

Har du ätit på någon restaurang med stjärna i Guide Michelin?

Loading ... Loading ...