Sommarhettan snart borta

Skåne Onsdagens och torsdagens högsommarhetta är snart ett minne blott. Till helgen blir det betydligt svalare.

Den som hoppas på en liknande sommar som 2018 får ge sig till tåls.

Veckans värmebölja är endast tillfällig.

– Värmen ”peakar” vid 30 grader på torsdagen. Därefter drar en kallfront in från sydväst, det blir mer moln, en och annan skur och det kan ha inslag av åska, berättar Henrik Reimer, meterolog vid SMHI i Norrköping.

Molnen stannar till fredagsförmiddagen innan det åter kan bli något soligare.

– Temperaturmässigt blir det omkring 20 grader under fredagen. Det blir som svalast i västra Skåne, där det kan bli nedåt 15 till 18 grader, medan det i de östra delarna kan bli uppemot 25 grader, säger Reimer.

De lägre temperaturerna håller i sig under helgen.

– Det blir en solig start på lördagen, men sedan kommer en ny kallfront med mer moln och skurar. Temperaturen stannar vid 18 grader för hela Skåne. På söndag blir det växlande molnighet och 18 grader, säger Reimer.

Tiodygnsprognosen talar om att temperaturen inte når över 20 grader under hela nästa vecka.

– Vi kan inte se att värmen är på väg tillbaka just nu, men prognosen blir osäkrare ju längre fram man tittar. Det är inte omöjligt att den kommer senare under sommaren, säger skåningen Henrik Reimer, som ursprungligen kommer från Lund.

Dagens fråga

Har du rensat ut julen nu?

Loading ... Loading ...