Tränaren Stian Tönnesen tillsammans med nyförvärven Elias Hall och Arvid Johansson. Foto: HK Malmö

HK Malmö värvar talanger från Kävlinge och Lund

Handboll HK Malmö har gjort klart med två unga lokala talanger till A-lagstruppen.
Elias Hall från Kävlinge HK och Arvid Johansson från H43 Lund.

– Det är bra signaler till andra spelare i Malmö och Lund samt runtom i Skåne. Det finns unga mycket lovande spelare som vill ta kliv och som väljer HK Malmö. Elias och Arvid
kommer vid varje träningspass omges av andra spelare med landslagsmeriter och massor av rutin och det kommer de självklart ha nytta av framåt i karriären, säger Stian Tönnesen tränare i HK Malmö, i ett pressmeddelande från klubben.

Elias Hall och Arvid Johansson är båda 17 år. Hall värvas från Kävlinge HK och är vänsterhänt högernia, som utsågs till bäste anfallare i USM-finalspelet nyligen. Han är dessutom uttagen till det U17-landslag som ska spela European Open i Göteborg nu i sommar.

– Jag valde Malmö för att jag tror det är en bra miljö för mig att vidareutvecklas i och så kände jag direkt att sammanhållningen var bra i laget både på och utanför plan. Jag har ett bra skott men känner att jag kan utveckla genombrottsspelet samt mitt försvarsspel, säger Elias Hall i pressmeddelandet.

Vänster- och mittnian Arvid Johansson hämtas från H43 Lund och är bland annat uttagen till riksläger 4 för spelare födda 2002.

– Jag ser det som en stor utmaning och en kul upplevelse att få komma till en så stor klubb som HK Malmö. Jag ser fram emot att utveckla den fysiska delen, men så klart även allt det handbollsmässiga, säger Arvid Johansson i pressmeddelandet.

Båda nyförvärven har skrivit tvåårskontrakt med HK Malmö och har redan inlett försäsongsträningen med truppen inför den kommande säsongen i Handbollsligan.
– Vi är mycket glada att kunna knyta två så duktiga och unga spelare till HK Malmö. Med Elias och Arvid i truppen bygger vi en bro till andra unga lovande spelare i klubben och gör deras steg till A-lagsspel lättare, säger Jörgen Rasmusson, ordförande i HK Malmö, i pressmeddelandet.

Dagens fråga

Brukar du veckohandla?

Loading ... Loading ...

Webbkryss