Annie Lööf kallades ”folkförrädare” – SD-topp spred inlägget

svalöv Teddy Nilsson (SD), blivande ordförande i Svalövs kommunstyrelse, delade ett inlägg där Annie Lööf (C) kallades "folkförrädare".
- Väl valda ord, kommenterade Teddy Nilsson.

Inlägget publicerades den 2 augusti i fjol, vilket Aftonbladet var först med att berätta sent på onsdagseftermiddagen.

I inlägget återges Annie Lööfs Almedalstal som ”Annie Lööfs ”Upp Till Kamp” för judarna”. Författaren skriver också att ”Hon nämnde judar om och om igen men aldrig ”svenskarna”.

Nyheten har fått Annie Lööf att gå till motattack på Twitter.

”I Svalöv väljer M och KD, med stöd av L, att inleda samarbete med SD och därmed byta ut den centerpartistiske KSO:n i allianssamarbete. Kommunens nya ordförande från SD, sprider antisemitisk hatretorik och kallar mig folkförrädare. Djupt anmärkningsvärt.” skriver hon i en tweet.

När Teddy Nilsson konfronteras av Aftonbladet säger han sig inte anse att Lööf är en folkförrädare.

– Nej, absolut inte. Det är en person som har en blogg där personen skäller ut någon efter noter. Att jag delar det är för att jag tycker att det är något som jag tycker är intressant, säger Teddy Nilsson till tidningen.

– Jag har ju inte valt ut artikeln eller det här blogginlägget på grund av att folkförrädare står med. Det förstår du säkert. Det är ett uttryck som en annan person använt, det är inte jag som skriver det. Om man använder det akademiska betydelsen av väl valda ord så är det någon som skäller ut någon annan.

Skånskan har sökt Teddy Nilsson.

Dagens fråga

Har du ätit på någon restaurang med stjärna i Guide Michelin?

Loading ... Loading ...