Cherrie kommer till malmöfestivalen 15 augusti. Foto: TT

Tio nya artister till Malmöfestivalen

Cherrie, Imenella, Malmökvartetten Arre! Arre! och Malmö symfoniorkester. På tisdagen kom Malmöfestivalens tredje artistsläpp.

R’n’b-stjärnan Cherrie har under ett drygt ett och ett halvt år turnerat över hela världen och också släppt det Grammisnominerade albumet Araweelo. Nu är det alltså också klart att hon gästar Malmöfestivalen i sommar. 15 augusti står hon på Gustavscenen.
På Gustavscenen kommer också rapartisten Imenella stå 9 augusti liksom danceikonen Ata Kak från Ghana som tar över scenen 16 augusti.
Flera lokala akter fanns också med i tisdagens artistsläpp – punkiga Arre! Arre!, Cecilia Nordlund & Fullmånen Från Helvetet liksom Malmö symfoniorkester som tar över Stora scenen 13 augusti.
Det blir en tvådelad konsert där första halvan är med MSO:s nya chefsdirigent Robert Trevino och delar ur Beethovens femte och sjunde symfoni framförs. Andra halvan beskrivs som ett möte mellan elektronisk dansmusik och symfonisk musik och är skapad av dirigenten Hans Ek som också leder MSO under konserten.

Övriga artister i tisdagens släpp är amerikanska singer-songwritern Dylan LeBlanc, finska folkmusikern Maija Kauhanen, svenska Molly Hammar och så Luleåtrion Movits.
Malmöfestivalen, som i år pågår 9 – 16 augusti, meddelar också att den tidigare utannonserade konserten med Max Jury inte blir av eftersom artisten ställer in alla sina spelningar under 2019 på grund av oförutsedda omständigheter.