Höllvikenpappa i fängelse efter misshandel av dotterns expojkvän

HÖLLVIKEN Pappa tog lagen i egna händer när han med både sparkar och slag misshandlade sin dotters tidigare 15-åriga pojkvän.
Det menar Ystad tingsrätt som nu dömer en 50-åring från Höllviken till fyra månaders fängelse efter misshandeln på Toppengallerian.

Det var i september förra året som den då 15-årige pojken befann sig vid Toppengallerian i Höllviken när hans tidigare 13-åriga flickvän av en tillfällighet kom dit. 15-åringen ska ha sökt kontakt med flickan och de började bråka och skrika på varandra. 15-åringen uppger att flickan slagit till honom och att han knuffat henne lätt. Flickan att hon knuffat bort honom och vänt sig om och gått.
Flickan ringde efter händelsen gråtande sin mamma och bad om att bli hämtad. Pappan som hörde hur mamman frågade om hon var ledsen och om 15-åringen slagit henne, begav sig för att hämta dottern som var upprörd då han kom fram.

Ett vittne har tillsammans med 15-åringen berättat hur pappan utan att säga något gick fram och sparkade honom över hakan och halsen så att han föll till marken. När han låg ner ska 50-åringen ha utdelat flera knytnävsslag mot pojkens huvud. Pojken själv och en av hans kompisar vittnar om att pappan slog honom med uppemot tjugo slag innan han körde i väg med dottern.

Polis och ambulans larmades till platsen och pojken konstaterades ha flera svullnader och rodnader, men inga allvarliga skador.
Mannen som strax efteråt greps har erkänt ringa misshandel men hänvisar till att han kände sig tvungen att markera för 15-åringen att det inte var okej att han gett sig på hans dotter vid tidigare tillfällen. 13-åringen själv uppger att pojken aldrig slagit henne tidigare.

Pappan medger att han var skogstokig då han kom fram, men har i rätten berättat att han med foten enbart ”föst” och inte sparkat ner 15-åringen samt att han enbart slagit honom två gånger i ansiktet med öppen hand. Han ska ha knackat fyra gånger med knuten hand mot pojkens huvud medan han ska ha sagt till honom att aldrig mer kontakta dottern.

Ystad tingsrätt skriver dock i domen att 50-åringen under bilfärden till gallerian hade tid på sig att tänka över situationen, att han inte frågade dottern närmare om vad som hänt utan i stället gav sig han sig direkt på den totalt oförberedda 15-åringen.
Rätten konstaterar att följderna av misshandeln skulle kunnat bli betydligt allvarligare än vad som blev fallet vilket man menar att 50-åringen var uppenbart likgiltig för. Rätten pekar även på att pappan tagit lagen i egna händer med motiv att hämnas vad han antog att 15-åringen utsatt dottern för. Ett handlande som samhället har anledning att se allvarligt på och därför döms 50-åringen till fyra månaders fängelse för misshandeln.
Pappan ska även betala 20 000 kronor i skadestånd till 15-åringen som efter misshandeln fått honom att må så dåligt att han under en längre tid gått i samtal hos en psykolog för att bearbeta händelsen.

Dagens fråga

Litar du på opinionsundersökningar?

  • Nej (80%, 328 Röster)
  • Ja (20%, 83 Röster)

Antal röster: 411

Loading ... Loading ...

Webbkryss