Björn Dixgård. Foto: TT

Mando Diaos Fröding-album blir föreställning i Malmö

Mando Diaos Fröding Album Infruset blir föreställning på Malmö Live våren 2020. det avslöjades på måndagen.

Det är sångare Björn Dixgård och Malmö Live som tillsammans ska skapa en musikföreställning utifrån låtarna på Mando Diaos Fröding-album Infruset från 2012.
Föreställningen kommer att heta Infruset – Själens skrubbsår och får urpremiär på Malmö Live i maj 2020.

Totalt blir det sex föreställningar med Björn Dixgård och flera ännu inte namngivna artister samt Malmö symfoniorkester.
– Det blir en föreställning som kretsar kring ensamhet och gemenskap, om meningen med livet, säger Björn Dixgård i ett pressmeddelande.

Grunden i föreställningen blir låtarna från Infrusets som ska arrangeras om för symfoniorkester. Björn Dixgård skriver också helt ny helt ny musik till föreställningen varav en har fått bli en del av föreställningens titel.
– Själens skrubbsår är en ny låt som jag jobbar med just nu. Texten är skriven av min pappa och mamma. Låten kan uppfattas som en slags sammanfattning om vad musikföreställningen ska handla om, säger Björn Dixgård

Mycket arbete med föreställningen återstår, men klart är att Anna Modéer Wiking ska producera föreställningen och Moqi Simon Trolin regisserar.
– Vi har valt Moqi Simon Trolin för att han som regissör är gränsöverskridande, poetisk och brukar kombinera sitt regisserade med manusförfattande. Manus, medverkande och hela föreställningen är i framtagande just nu. Det är mycket spännande, vårt kreativa arbete går på högvarv, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live Konserthus.

Biljetter till Infruset – Själens skrubbsår släpps 27 augusti.