Karin Håkansson tycker att konstverket är fint och uppskattar installationen som Filip Rahim Hansson gjort. Det gick åt 5,5 liter filmjölk för att skapa den. Under året kommer flera konstnärer att få skapa med och i containern.
Foodtruckfestivalen i Magistratsparken pågår till och med söndag.
Utbudet av mat och sittmöjligheter är många på matfestivalen.
Katarina Meier kopplar av i en av hängmattorna.
Ulrika Jakobsson och Lisa Mohn äter var sin steamed buns med halloumi och tryffelmajonnäs.
Sofie och Viggo Lindeberg väntar på en empanada. Under tiden har Viggo fått medhavd spagetti med köttfärssås. – Vi bodde här i närheten tidigare och blev aldrig färdiga att gå hit. Nu har vi flyttat till Löddeköpinge och passade på att gå förbi när vi ändå är i Malmö, berättar Sofie Lindeberg.
Matilda Edfors och Annelie Idman säljer veganska burgare gjorda på svarta bönor som är odlade utanför Kristianstad.
En titt in i glascontainern där det även finns skulpturer på insidan.
Filip Rahim Hansson vid sin installation som är den första av sju. Samma container kommer att dyka upp vid flera evenemang och då har andra konstnärer fått fria händer att förändra den.

Mat och konst i parken

MALMÖ
Doften av mat känns på långt håll från foodtruckfestivalen i Magistratsparken.
Då är inte installationen i glascontainern medräknad. Filip Rahim Hansson har använt 5,5 liter filmjölk för att skapa sitt konstverk.

– Jag har färgat filmjölken med pigment och krita, berättar Filip Rahim Hansson som blev först ut att skapa en installation av den här containern. Jag hade kunnat göra mycket mer om jag hade fått mer än 1,5 dag på mig.
Filip Rahim Hansson har arbetat med både muralmålningar och graffiti tidigare. Det här är dock första gången som han skapar i filmjölk.

– Det var inte alls svårt att arbeta med filmjölk. Det ger bra effekter på glaset och skapar fint ljus. Jag har även gjort skulpturerna inne i containern som ger skuggeffekter för betraktarna. Det finns belysning inne i den och jag skulle rekommendera ett besök här även på kvällen.
Projektet heter konstikubik och är ett samarbete mellan Malmö stad och Little finger. Åtta konstnärer kommer att få chansen att göra sju installationer i containern och det här är den första.

Foodtruckfestivalen i Magsitratsparken är den tredje i ordningen.
Ett 20-tal foodtrucks finns på plats till och med söndag. Här kan äta i en hängmatta, på alla möjliga sittplatser och till och med på utställda soffori parken.
Ulrika Jakobsson och Lisa Mohn sitter och äter var sin steamed buns, ett ångat bröd med halloumi och tryffelmajonnäs.

– Det är jättegott och festivalen är mycket trevlig. Jag är statligt anställd och har klämdag i dag. Jag bor i närheten och visste att festivalen brukar äga rum här, berättar Lisa Mohn.
Ulrika Jakobsson är också mycket nöjd med både maten och hela upplägget.

– Jag jämför med en festival som brukar finnas i Kungsträdgården i Stockholm. Den är alldeles för stor och där brukar vara för mycket folk. Det här är precis lagom, sammanfattar Ulrika Jakobson.
Sopfie Lindeberg sitter och matar sonen Viggo med spagetti och köttfärssås.
– Vi ska äta empanada sen. Vi har bott här i närheten tidigare men då gick vi aldrig hit.
– Nu har vi flyttat och passade på att titta in när vi ändå är i Malmö, konstaterar hon.

Årets festivalområde är större än vad det brukar vara. Festivalen är dessutom fri från engångsartiklar i plast.
Den pågår klockan 11-20 till och med söndag.

Dagens fråga

Längtar du till jul?

Loading ... Loading ...