Malmö Stadsteater presenterade på tisdagen säsongen 2019/2020. Foto: Jörgen Johansson

Orlando och Prekariatet till Stadsteatern

Kultur och nöje Virginia Woolfs Orlando med musik av Jenny Wilson, en pjäs om Brecht, nyskrivna Prekariatet och Hans och Greta som årets familjeföreställning.
Det var några av nyheterna när Malmö Stadsteater på tisdagen presenterade säsongen 2019/2020.

– Välkomna till en riktig festdag, säger Malmö Stadsteaters chef Kitte Wagner när hon presenterar nästa säsongs föreställningar.

– Vår öppningsföreställning är en fantastisk könsklassiker. Virginia Woolfs klassiker Orlando, som stått på vår lista länge.

Föreställningen, som får premiär 14 september, blir en bearbetning i regi av Sara Cronberg, översatt av Sara Stridsberg och med musik av Jenny Wilson.

– Att få en sådan fråga att göra musik till Orlando är det mest underbara man kan få om man heter Jenny Wilson, säger artisten själv.

Förutom ovan nämnda nyheter blir det också nypremiär av Fröken Julie och prisade En annan värld och så får En handelsresandes död äntligen premiär efter föra säsongens inställda uppsättning. Och det blir grekisk tragedi med Aischylos De skyddssökande kvinnorna med en stor kör av kvinnor från Malmö ledda av skådespelaren Sandra Stojiljkovic. Och mycket mer så klart.

Texten uppdateras