Herrarnas förbundskapten Janne Andersson presenterar truppen till EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien i juni. Foto: Janerik Henriksson / TT

Så ser EM-kvaltruppen ut

På måndagen presenterade förbundskapten Janne Andersson EM-kvaltruppen inför mötena med Malta och Spanien.

Uttagningen har föregåtts av spekulationer kring exempelvis hur förbundskaptenen ska lösa ljumskskadade mittbacken Victor Nilsson Lindelöfs frånvaro. Bland backarna dras även Andreas Granqvist med skadeproblem.

Svaret blev att Granqvist finns med – men även några ”nya” backnamn i form av Alexander Milosevic, Niklas Hult och AIK:s Per Karlsson. Dessutom är anfallaren John Guidetti tillbaka i truppen efter att ha ställts utanför förra samlingen.

– Alexander var ju med på januariturnén och gjorde ett mycket bra intryck där. Sen har han spelat hyfsat regelbundet och gjort det bra i Nottingham. Per Karlsson är kanske Allsvenskans bästa försvarare och var starkt bidragande till AIK:s framgångar förra året. John är en väldigt bra spelare som haft svårt att få speltid i ett väldigt bra lag i La Liga. Han har en bred erfarenhet av både landslagsfotboll och spansk fotboll vilket inte är oviktigt i matcherna som kommer, säger Janne Andersson till fotbollsförbundets hemsida.

Sverige ligger just nu tvåa i sin kvalgrupp efter Spanien.

– Vi vill alltid vinna alla matcher. Hur det kommer sluta längre fram kan jag inte avgöra idag. Jag tycker att vi gjorde två bra insatser i de första matcherna, men det är samma sak nu som förra samlingen, om vi förbereder oss bra och gör jobbet ute på plan så har vi goda möjligheter, säger förbundskaptenen.

Hemmamatchen mot Malta spelas klockan 20.45 den 7 juni och bortamatchen mot Spanien klockan 20.45 den 10 juni.

Målvakter:

Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfeldt, Robin Olsen.

Backar:

Ludwig Augustinsson, Andreas Granqvist, Filip Helander, Niklas Hult, Pontus Jansson, Per Karlsson, Emil Krafth, Mikael Lustig, Alexander Milosevic.

Mittfältare/anfallare:

Sebastian Andersson, Marcus Berg, Viktor Claesson, Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Emil Forsberg, John Guidetti, Alexander Isak, Jakob Johansson, Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Robin Quaison, Gustav Svensson.

Sportresultat

Sport i dag