Valförrättaren lägger ett valkuvert i urnan för folkomröstningen gällande etableringen av ett fängelse i Svedala i vallokalen på Naverlönnskolan i Svedala på söndagen. I Svedala har man både EU-val och folkomröstning. Foto: Johan Nilsson / TT /

Jordskredsseger för nej-sidan

Svedala Folkomröstningen om fängelse i Svedala gav ett tydligt resultat.
Betydligt fler än dubbelt så många röstade emot som röstade för.

Siffrorna är än så länge preliminära och de förtidsröster som lämnats in i annan kommun räknas inte förrän den 29 maj. Ett definitivt valresultat finns inte förrän efter kontrollräkningen den 9 juni. Den 12 juni lämnar Valnämnden över resultatet till Svedala kommun. Men att Svedalaborna röstat nej till fängelse i kommunen är ändå tydligt.

6 876 personer svarade nej på frågan: Vill du att ett fängelse etableras i Svedala kommun? Det kan jämföras med att bara 2 721 röstade ja. I procent blir det 67,5 procent för och 26,7 emot. Nej-sidan vann i samtliga valkretsar.

Dagens fråga

Påverkas du av tågstoppet i Hässleholm?

  • Nej (74%, 411 Röster)
  • Ja (26%, 145 Röster)

Antal röster: 556

Loading ... Loading ...

Webbkryss