Rasmus Bengtsson är ny på MFF:s skadelista. Foto Andreas Hillergren/TT

Malmö FF dras med skavanker

FOTBOLL Någon trupp kunde inte MFF-tränaren bjuda på dagen före lördagens allsvenska hemmamöte med AFC Eskilstuna.

Skador, småskavanker och en avstängning på lagkaptenen Markus Rosenberg gör att Uwe Rösler måste tänka till ett varv extra.
– Det är lite särskilda omständigheter inför den här matchen. Vi har några småskador här och där, och ärligt talat så måste vi vänta och se med några spelare inför i morgon, förklarade Rösler efter fredagens extra långa träningspass inne på Stadion.

Men det är inte bara ”småskador” som häxar för den himmelsblåa serieledaren just nu.
Lasse Nielsen och Fouad Bachirou verkar saknas ett bra tag framöver, och Rasmus Bengtsson har inte tränat på hela veckan.
Trots att MFF har haft problem med både skador och spelet ute på planen, så har man ändå sådan hög klass på spelartruppen att poängen ändå trillat in.
Inte minst hemma på Stadion, där det bara blivit en enda poängförlust, 1–1 mot BK Häcken i den allsvenska premiären i april.

Den senaste hemmasegern förra helgen satt dock långt inne, där dansken Anders ”AC” Christiansens segermål kom med kvarten kvar att spela.
– Vi spelade med ett bra flyt mot Kalmar, vi hade bra energi och vårt anfallsspel var bra. I början av andra halvlek hade vi fyra bra chanser som vi inte förvaltade, påpekar Rösler.
– Men vi visade att vi är mentalt starka. Och jag har aldrig tvekat på att vi är det. Det viktigaste i det här skedet av säsongen är att inte titta för mycket på tabellen, utan på att prestationerna är bra.

MFF:s hemmafacit är fyra raka segrar och förkrossande 11–2 i målskillnad.
AFC Eskilstuna, som är nästjumbo i tabellen, lär få det hett om öronen. Efter två inledande segrar, så har det gått allt sämre för nykomlingen, som inte har vunnit en allsvensk match sedan den 31 mars.
Men laget har tagit sig till final i svenska cupen och ska inte underskattas.
– De spelar cupfinal nästa vecka (mot BK Häcken), så de måste vara ett bra lag. Av det jag har sett så är de orädda och fysiska i sitt spel, samtidigt som de har ett par spelare som kan göra skillnad.

I AFC finns ett bekant MFF-ansikte. Adi Nalic, som är på lån från Di Blåe, Han är tillbaka igen efter att ha varit skadad.
Och han är fri att spela mot MFF. Sådant går inte längre att reglera mellan två klubbar. Det finns inte längre några klausuler som förhindrar utlånade spelare från att spela mot klubben som de är utlånade ifrån.
– Vi följer honom noggrant, och jag gillar det jag har sett av honom hittills, säger Uwe Rösler.
Intresset inför lördagsmatchen är måttligt, bara 16 700 biljetter var sålda på fredagen. Det lär därmed bli säsongens hittills lägsta publiksiffra på Stadion.

Sportresultat

Sport i dag