Foto: Sebastien Erome)/AP/TT

Bomb på gågata i Lyon

Utrikes En paketbomb har exploderat på en gågata i Lyon. Flera personer ska ha skadats, däribland en åttaårig flicka.

Vid halv sex-tiden på fredagskvällen inträffade en kraftig detonation på Rue Victor Hugo i andra arondissementet i Lyon. Enligt Le Figaro har åtminstone åtta personer skadats. En av de skadade är en åttaårig flicka, skriver Le Progrés
En poliskälla uppger för Le Figaro att det ska handla om ”en paketbomb som innehöll skruvar”.

Enligt det franska inrikesminiteriet ska ingen ha blivit allvarligt skadad, skriver SVT som också uppger att övervakningskameror fångat bilder på en man i 30-årsåldern som lämnat av en väska som två minuter senare exploderade. Mannen ska ha cyklat från platsen och söks nu aktivt av polisen.

Den aktuella gatan är en gågata som går längs med halvön som bildas mellan floden Rhône och biflödet Saône. Polisen spärrade av området och på Twitter går man ut och säger att flera tunnelbanestationer i närheten stängts av.
Vid sjutiden hade antiterroråklagare tagit över utredningen. Soldater från den franska antiterrorstyrkan var också på plats och ärendet utreds som ett terrorbrott.

Dagens fråga

Tycker du om frågesport?

Loading ... Loading ...