TFF vill göra som Norrköping

FOTBOLL Ett nytt stadionområde har diskuterats länge i Trelleborg. Nästa vecka åker TFF och kommunen på studieresa till Norrköping för att gå vidare i frågan.

Det har under tio års tid stötts och blötts i Trellebnorg hur en ny arena ska se ut i stället för den nuvarande Vångavallen.
Nu väljer kommunstyrelsens arbetsutskott och Trelleborgs Fotbollsförening att åka på en gemensam studieresa den 28 maj till Norrköping.

Där ska man titta på hur stadens och fotbollsklubbens satsningar och lösningar har gjorts och fallit ut.
– Vi känner ett stort intresse från kommunen och det blir spännande att ta del av Norrköpings erfarenheter, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i Trelleborgs FF.
– Det är långt ifrån bara en arena som har växt upp i Norrköping, utan nästan en hel stadsdel. Det är något som gynnar både bredd- och elitfotbollen och som bidrar till hela kommunens utveckling, menar Kronvall.
I Norrköpings lyckade koncept har kommunen och stadens ledande fotbollsklubb IFK Norrköping valt att jobba tillsammans för att få en integrerad lösning som gynnar både staden utveckling och idrotten.

I Trelleborgs kommun ser man det som en spännande möjlighet att göra något liknande.
– Efter år av mängder med olika besked är det viktigt att vi kommer framåt i frågan, slår Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande, fast.
– Idrott är en stor del av satsningar för våra ungdomar. Så kan vi integrera stadsutveckling med en ökad satsning på idrott vore det fantastiskt, tycker Mikael Rubin.