LB07 fick stryk i Piteå

FOTBOLL LB07 åkte på sin andra bortaförlust på bara fyra dagar. Piteå IF vände på ett tidigt 0–1-underläge och vann till slut med uddamålet, 2–1.

I söndags vände LB07 hem till Limhamn från Valhalla IP i Göteborg med en 0–3-förlust mot Kopparberg/Göteborg i bagaget. Den här gången hade Renée Slegers unga lag 140 tunga mil hem efter en ny bortaförlust.
Men Skånelaget gav de regerande svenska mästarinnorna en match, som levde ända in i slutminuterna, trots en stor spelmässig Piteådominans. Till exempel vaskade hemmalaget fram hela 17 hörnor i matchen.

LB07 fick en smakstart, när man tog ledningen redan efter 19 minuters spel genom anfallaren Sophie Sundqvist.
Men sedan fick Piteåspelarna till en kvittering som kom i ett psyko-logiskt viktigt läge, bara två minuter före pausvilan. Målet gjordes av den 25-åriga brasilianska mittfältaren Fernanda Da Silva.
Segermålet för Piteå kom sedan i mitten av den andra halvleken genom en annan av norrländskornas duktiga importspelare, nigerianskan Faith Ikidi Michael.

Förlusten innebär att LB07 ligger kvar på fel om nedlyttningsstrecket under VM-uppehållet. Onsdagens uppskjutna match var den sista i allsvenskan på närmare två månader.
LB07 matchar nästa gång hemma på Limhamns IP den 20 juli mot Djurgården.