Årets initiativtagare i Svedala kommun är Jörgen och Piamaria Jörgensson som sommaren 2018 drog igång lammsafari på Eksholmens gård. Foto: Claes Hall/arkiv
Lammsafari på Ekholmens gård utanför Klågerup har bidragit positivt till besöksnäringen i Svedala kommun. Foto: Claes Hall/ARKIV

Företag prisades på gala

SVEDALA Företagande med fokus på lammsafari, apotek och tropiska snacks prisades vid Svedalas näringslivsgala.

På onsdagen var paret med bland pristagarna som uppmärksammades lite extra under Svedalas Näringslivsgala som hölls på Svedala Trade center med ett hundratal gäster på plats.
Kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester delade ut Svedala kommuns priser Årets initiativtagare och Årets framåtblickare.

Kommunen motiverar priset till Årets initiativtagare med att Eksholmens gård på ett kreativt sätt utvecklat sin lammuppfödning och skapat en härlig och pedagogisk upplevelse för stora och små, boende och besökare.
Det nystartade lammsafari bjöd sommaren 2018 gårdens besökare på guidade resor genom vacker natur och fårhagar och möten med får och lamm och arbetande vallhundar.
Det har både bidragit till utvecklingen av besöksnäringen men även spridit kunskap om andra lokala aktörer och produkter.
Eksholmens gård har också skapat en ny mötesplats för samverkan och dialog om näringens framtid och utmaningar.

Till årets framåtblickare utsågs Bara Apotek och familjen Emam för sin etablering och satsning i ett växande Bara.
Kommunens motivering är att det här inte enbart är ett apotek utan ett litet familjeföretag som på kort tid har blivit en uppskattad aktör i Bara.
”Det enkla receptet är närvaro, tillgänglighet, kunskap, personlig rådgivning och ett brett sortiment” menar kommunen.
Genom etableringen har Bara Apotek tagit en viktig roll i utvecklingen av orten som med stor inflyttning har ett behov av bra service till alla boende menar kommunen.
”Med lång erfarenhet, verksamheter på andra orter och en stadig blick framåt, är Bara Apotek och familjen Emam goda förebilder för andra i Svedala kommun som vill starta och utveckla företag på mindre orter”.

Årets företagare blev Peter Lantner, Prima Food Group Sweden. Han prisades av Företagarna Svedala vars ordförande Mikael Ottosson delade för att Peter lantner med framgång drivit upp företaget och den välkända produkten Tropical Snacks. Företagarna menar hjärtat av verksamheten ligger i en växande och hållbar affärsverksamhet.

Dagens fråga

Påverkas du av tågstoppet i Hässleholm?

  • Nej (74%, 411 Röster)
  • Ja (26%, 145 Röster)

Antal röster: 556

Loading ... Loading ...

Webbkryss