Finlands Sakari Manninen jublar efter 1-0 under torsdagens kvartsfinal i ishockey-VM mellan Finland och Sverige i Steel Arena. Foto: Claudio Bresciani / TT

Sverige är utslaget ur VM

Ishockey Trots övertag och ledning mot Finland ända in i slutet blev det vårt östra grannland som vände och vann och tog sig till VM-semifinal efter 5-4 (1-2, 2-2, 1-0, 1-0).

Finland chockstartade med mål redan i första minuten.
Niko Mikkola fick skottläge från blå linjen och pucken passerade en passiv Henrik Lundqvist i svenska målet.

Sverige återhämtade sig dock snabbt. Finländarna hade för många spelare på banan och Sverige fick numerärt överläge.
William Nylander serverade John Klingberg med en drömpassning som och till direkt. Lankinen i det finländska målet var chanslös och det stod 1-1.

Ett skott från Adam Larsson touchades av Patric Hörnqvist via en finländsk försvarare och stolpen i mål och Sverige ledde lite turligt med 2-1 efter första perioden.
Tre Kronor fick sedan en drömstart på andra perioden. Elias Pettersson hade show, körde med pucken över hela banan och totallurade en finsk back innan han svepte iväg ett dragskott förbi Lankinen i finländska målet till 3-1.

Sverige såg ut att ta kontroll på matchen, men Finland kom tillbaka. Petteri Lindbohm slog till från blå linjen och Henrik Lundqvist var chanslös.
Ett nytt backskott från Finland. Denna gång Jani Hakanpää och det var kvitterat till 3-3.

En halv minut före periodpausen gjorde Sverige det viktiga 4-3-målet. Erik Gustafsson sköt kanothårt. Pucken träffade kameran inne i målet och studsade ut, men det var klart mål.
I en nervös och avvaktande sista period där Finland dominerade såg emellertid Sverige ut att klara sig undan, men en och en halv minut före slut när Finland tagit ut målvkaten föll kvitteringen. Marko Antila slog in en målvaktsretur och det blev 4-4 vid full tid.

Efter en miss i svensk anfallzon där Adrian Kempe slarvade bort pucken, kunde Finland kontra och slå in segermålet till 5-4.
Finland möter Ryssland i semifinal på lördag, medan Kanada ställs mot Tjeckien.

Dagens fråga

Har du rest med ersättningsbuss idag?

Loading ... Loading ...

Webbkryss