Personal och äldre på Blentarpsgården firar den inställda stängningen. Greta Larsson serverar Marianne Persson ett glas med alkoholfritt bubbel. Foto: Caroline Stenbäck
Personal och äldre på Blentarpsgården firar den inställda stängningen. Agneta Ståhl från hemtjänsten serverar Marianne Persson en kopp kaffe till den nylagade rabarperbajen som ska serveras. Snart ska också bubbelflaskan korkas upp.Foto: Caroline Stenbäck
Rolf Steen och Chatarina Malmberg gläds åt att Blentarpsgården inte ska stänga.
De som ville fick åka vagn efter Flisan och Alice som kördes av kusken Lars Czernysson.

Inställd stängning firades med fest

Blentarp Flaggan är hissad och på uteplatsen serveras rabarberpaj med vaniljsås, kaffe – och alkoholfritt bubbel.
På Blentarpsgården har personalen ställt till med fest för att fira den inställda stängningen.
– Det är en stor dag, säger Rolf Steen som bor på boendet med sin fru Sulvi.

Han fick beskedet av personalen på onsdagsmorgonen och berättar att han grät en skvätt.
– Man blev ju helt salig – och lättad när man fick veta att politikerna hade ändrat sig. Det har varit oroligt här och många har varit nedstämda, särskilt personalen. Så det var lättare att kliva upp ur sängen idag.
Rolf Steen fyller 90 i år och hans hustru Sulvi blir 88. De bodde tidigare i Malmö innan de fick en lägenhet på Blentarpsgården för ett halvår sedan för att komma nära deras dotter som bor i Blentarp.
– Det hade varit jobbigt med en flytt, särskilt för min fru.

På uteplatsen dukas det upp rabarberpaj med vaniljsås och kaffe vid ett långbord. Greta Larsson, undersköterska och samordnare på boendet, kommer också med en flaska bubbel som hon varit och köpt.
– Det är alkoholfritt, men vi måste ju fira, säger hon.
Tidigare på dagen har det grillats och sjungits allsång. Kusken Lars Czernysson och hans hästar Flisan och Alice anländer på gårdsplanen efter en cirka timmes tur. I vagnen sitter en grupp äldre, både från Blentarpsgården och närområdet. Och det är många glada miner.
– Den här grillfesten hade vi planerat in sedan länge, men den kunde ju inte passa bättre, säger undersköterskan Chatarina Malmberg, som har jobbat 25 år på Blentarpsgården.
– Vi är 14-15 fasta som jobbar här och man blev ju både chockad och glad när vi fick veta att vi får jobba kvar här. Många av oss bor ju i byn. Så det var härligt att kunna hissa flaggan på hel stång i morse.

Arne Persson, 78, har slagit sig ner vid bordet med sin fru Marianne, 79, som bor på boendet. De har varit gifta i 53 år.
– När jag körde hit i morse visste jag inte om det skulle vara sorgens eller glädjens dag. Nu kan jag bara säga att det känns fantastiskt!

Dagens fråga

Har du rest med ersättningsbuss idag?

Loading ... Loading ...

Webbkryss