Lämnar MFF för Sparta Prag

Fotboll Andreas Vindheim lämnar Malmö FF för tjeckiska AC Sparta Prag i samband med sommaruppehållet.
– Det har varit fyra fantastiska år, säger den 23-årige norrmannen.

Andreas Vindheim kom till Malmö FF från norska Brann 2015. Under sin tid i MFF har han varit med om att ta klubben till två SM-guld och gruppspel i både Champions League och Europa League. Men efter 102 matcher och fem mål lämnar han nu klubben för spel i Prag.

– Andreas kom till oss för lite drygt fyra år sedan och har hela tiden utvecklats som spelare. Han har alltid varit lojal och satt laget i första hand. De senaste åren har han tagit stora kliv i sin utveckling och var bland annat en starkt bidragande orsak till att vi gick vidare från gruppspelet i Europa förra året, säger sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

– Vi känner att han har gjort det väldigt bra under sin tid här i MFF och nu när han har chansen att gå vidare vill vi inte stå i hans väg.

Själv säger högerbacken att han fått minnen för livet och upplevelser han sent ska glömma under sin tid i Malmö.

– Det är blandade känslor just nu men jag är otroligt stolt och tacksam för att jag har fått representera en så fin förening som Malmö FF, säger han i pressmeddelandet och tackar såväl lagkamrater och tränarstaben som alla som arbetar för föreningen och alla supportrar.

– Tack för allt. Hoppas vi ses igen. Framåt Malmö!

Dagens fråga

Har du rest med ersättningsbuss idag?

Loading ... Loading ...

Webbkryss