Foto: TT

Eslöv blir aktivare mot skolkare

ESLÖV Eslövs grundskolor har börjat med en ny modell för att hantera elevers frånvaro. Om en elev uteblir från undervisning finns nu standardiserade åtgärder som ska sättas in vid fixerade tidpunkter.

Politikerna i barn- och utbildningsnämnden fick vid senaste mötet en presentation av den nya så kallade närvarotrappan, som redan har börjat användas i en del av Eslövs grundskolor, vid ett besök på Källebergsskolan.
Modellen har försetts med ett namn som klingar positivt, närvarotrappan, men den är tänkt att hjälpa de elever som har hög frånvaro att återvända till skolarbetet och innebär att skolan ännu aktivare än tidigare tar tag i situationen.
– Närvarotrappan är inspirerad av en modell som används på en av skolorna vi besökte vid studieresan till Manchester i höstas, säger barn- och familjenämndens ordförande David Westlund (S) till Skånska Dagbladet.

Han tycker det känns bra att Eslövs grundskolor får tydliga gränser för när olika insatser ska göras.
– De elever som är väldigt långt från att nå behörighet till gymnasiet har ofta väldigt hög frånvaro. Det gäller att stoppa det i tid, Viktigt är också att vi involverar föräldrarna och får med dem i den här processen, säger David Westlund.
Han säger att familjer med barn som har hög frånvaro kommer att märka att Eslövs kommun börjat arbeta efter en ny modell.
– Förhoppningsvis känner de också att de får bättre stöd än tidigare.

Dagens fråga

Tar sig Sverige till EM i fotboll?

  • Ja (61%, 262 Röster)
  • Nej (39%, 170 Röster)

Antal röster: 432

Loading ... Loading ...