Foto: Mikael Rosenquist

19-årige Dante Kolgjini tog en V64-dubbel

TRAV Blott 19-årige Dante Kolgjini har snabbt etablerat sig på Jägersro. Tisdagens snygga V64-dubbel innebär att kuskkometen har tagit elva segrar på 33 lopp i år.

De båda vinnarna på tisdagskvällen kom inte med någon häst från pappa Lutfi eller brorsan Adrians stall. Det var i stället åt andra travtränare som tydligen har fått upp ögonen för Dantes eminenta körkonster.
Kusklöftet verkar trivas ypperligt ihop med den sjuårige valacken Elof Palema, som tränas av Hööramatören Henrik Anderberg.
På tisdagen kom deras tredje seger tillsammans på bara fyra lopp. Elof Palema avgjorde säkert över upploppet.
– En mysig häst att köra, han är både snabb och stark, berömmer Dante Kolgjini.
Tonåringen kände sig inte färdig för aftonen med den segern. Han slog till även i den sista V64-avdelningen genom att vinna med Mahjong, som tränas av Halmstads veteran Danne Widegren.
Fyraårsstoet hade ett tufft utgångsläge, men hon vann trots ett tufft lopp.
– Jag trodde att det först var kört när vi blev hängande ute i tredjespår, men sedan blev inte tempot så högt, påpekar Dante Kolgjini.
Han bjöd även på en snygg kuskdetalj genom att inte förivra sig och se till att hålla favoriten True Devotion inlåst i den sista kurvan. Ett kyligt och segergivande drag av en kusk med framtiden för sig.

Dante Kolgjini körde sina första lopp redan för fyra år sedan. Men tidigare så har det varit fotbollen i moderklubben Veberöds AIF som har kommit i första hand. Nu har han fått smak för det här med trav i stället.
– Jag tycker att jag har blivit mer och mer säker som kusk. Jag vet numera när jag ska göra dragen, säger Dante i ATG Live.
Det blev en favoritbetonad V64-omgång på Jägersro, som inleddes med en imponerande seger av den holländska gästen Gina Schermer och kusken Rick Ebbinge.
Övriga tre vinnare på det stora streckspelet var Gulstream Am (Conrad Lugauer), Blue Mustasche (Peter Ingves) och Typhoon Face (Lutfi Kolgjini).

Sportresultat

Sport i dag