Rånare med pistol slog till mot butik

Svedala Med en pistol riktad mot butiksbiträdet och ansiktet dolt bakom en huva slog en okänd gärningsman i fredags till mot en närbutik på Norra Tvärgatan.

Klockan var 13.40 i fredags när polis larmades till kvartersbutiken på Norra Tvärgatan i centrala Svedala. En gärningsperson som uppges ha varit välmaskerad, lång och smal ska under hot med vad som uppfattades vara en pistol ha tilltvingat sig kontanter från butikens kassa.
Därefter försvann den maskerade gärningspersonen snabbt ut i centrala Svedala. Kvar i butiken 35-årige mannen som arbetade i butiken var ensam kvar.

– Det finns en övervakningsfilm som vi ska hämta in nu och se vad det kan ge. Men det borde ha varit en hel del människor i rörelse vid den här tiden i fredags då det var rätt varmt ute. Någon har kanske noterat en lång och smal person som burit handskar, säger Karl-Magnus Hansson, förundersökningsledare vid polisen i Trelleborg, på måndagens förmiddag.

Enligt utredningsledaren ska den rånade 35-åringen ha uppgett att gärningspersonen var maskerad med en huva som helt dolde ansiktet vilket gör att signalementen är få i nuläget.
Bytet som rånaren fick med sig var mellan 600 och 800 kronor i kontanter.
Polisen som nu söker eventuella vittnen som sett något vid tidpunkten utreder brottet som ett grovt rån.

Dagens fråga

Har du rest med ersättningsbuss idag?

Loading ... Loading ...

Webbkryss