Förskollärarna i orange, lärarna i rosa - Tina Sandberg, Charlotta Cederberg-Gedik och många av deras kollegor såg till att demonstrationståget syntes ordentligt. Foto: Jeanette Thelander
Manifestationen i Malmö drog folk från hela Skåne. Under lördagen protesterade skolpersonal även i Jokkmokk, Jönköping, Stockholm och Uppsala.
Lärarmarschen och Förskoleupproret gjorde gemensam sak under lördagen.
Några av budskapen under lördagens manifestation.
Det blev trångt på Triangeln när manifestationens deltagare samlade ihop sig.
Det gick inte att undgå vilka som demonstrerade över hela landet under lördagen.

Skånsk skolpersonal i protestmarsch

Malmö De kom till Triangeln från Lund, Trelleborg, Malmö och en hel massa andra skånska orter.
Lärare och förskollärare, fritidspedagoger, barnskötare – ja, alla som arbetar med barn i skola, förskola och på fritidshem gjorde under lördagen gemensam sak när de marscherade genom centrum.

– I förskolan har vi så stora barngrupper att vi inte hinner med, säger Tina Sanderg som höll ett av talen under manifestationen som gick från Triangeln till Stortorget.

Hon menar att personalen i många fall känner sig kluven. De flesta vill vara lojala med sin arbetsgivare och vill heller inte skrämma föräldrarna till barnen.
Men någonstans är det uppenbarligen många som är bekymrade över situationen.

De båda initiativen Lärarmarschen och Förskoleupproret samlade många demonstranter – tåget sträckte sig hela Södra Förstadsgatan från Triangeln till Regementsgatan.
Charlotta Cederberg-Gedik, ordförande i Lärarförbundets lokalavdelning i Kävlinge och en av medarrangörerna till demonstrationen berättade att det inte finns några fastslagna gränser för hur stora klasser eller barngrupper man får ha i skola eller förskola.
– Staten måste ta ett större ansvar, menade hon.
– Många kommuner har inte ekonomi som räcker. Det gör att barnen inte får det som de har rätt till enligt skollagen och läroplanen och att skolan inte blir likvärdig i hela landet.

Det är en av huvudpunkterna som initiativtagarna till manifestationen vill att framför allt politikerna uppmärksammar.
Man vill också sätta fokus på nedskärningar och orimlig arbetsbelastning.

Dagens fråga

Har du klimatångest?

Loading ... Loading ...

Webbkryss