Göran Malmberg (S). Arkivbild

S-politikers bilruta krossad – ”blir förbannad”

Svedala Göran Malmberg (S) har tidigare blivit utsatt för brandattentat och flera hot. På tisdagsmorgonen upptäckte han att någon vandaliserat hans bil.
- Detta borde inte existera i Sverige, säger han.

Det var när Göran Malmberg, socialdemokratisk politiker i Svedala, skulle ta bilen till jobbet på tisdagsmorgonen som han upptäckte att någon krossat bakrutan på bilen.

Dådet är ett bland många som riktats mot Göran Malmberg de senaste åren. En gång vaknade han mitt i natten av att sopkärlen och häcken utanför huset stod i lågor.

En annan gång blev han utsatt för dödshot och glåpord utanför mataffären.

– Jag blir förbannad, besviken och ledsen. Detta ska ju inte existera i Sverige. Jag vet inte varför jag blir utsatt, jag är inte känd för att vara en elak människa, säger Göran Malmberg, som på torsdagen skrev om händelsen i ett inlägg på Facebook.

– Samhället måste ta tag i det här, både vad gäller hot och våld mot journalister, politiker eller blåljuspersonal. Är kostnaden för att vara fritidspolitiker att inte kunna ha familj?

Trots hatet och hoten så har han bestämt sig för att inte lägga ner sitt politiska engagemang – tvärtom.

– Jag har blivit extra förbannad, detta gör mig mer motiverad att fortsätta. Förra gången det drabbade oss frågade jag barnen om de ville att jag skulle kasta in handsken, för aldrig att deras säkerhet ska vara priset för politiken. Då blev de förbannade på mig och sa ”sluta nu pappa, då har ju de andra vunnit”. Barn är smarta, de har så klart rätt, säger Göran Malmberg.

Vandaliseringen av bilen är nu polisanmäld, men Göran Malmberg hyser inget större hopp om att de skyldiga ska hitta.

Alla utredningar om hot och brandattentat gentemot honom har tidigare lagts ner.

– Det ger inte mycket hopp. Den här gången ville man inte ens komma ut på plats och titta. Jag gick själv ner på knä för att leta efter bloddroppar. Hade samhället gjort sitt yttersta så hade man skickat ut en polis, säger Göran Malmberg.

Dagens fråga

Har du rest med ersättningsbuss idag?

Loading ... Loading ...

Webbkryss