Privatdetektiv Oliva Flaversham behöver hjälp. På Möllevångsgatan finns första osttråden. Foto: Mikael Jansson
Ostrånet på Fort Nux
Kartan som visar dig i ostlig riktning
Kan du här gnaga har du kommit rätt

Ostkupp vid Möllan skapar mustik

malmö Ett ostbrott har skett i Malmö. Privatdetektiv Olivia Flaversham behöver malmöbornas hjälp för att klara upp det mustiska brottet. Borgmästare Felix C. Atus har blivit bestulen på sin jätteost.

På torsdagen la konstnärskollektivet AnonyMouse ut en första ledtråd till deras nya installationer. Den här gången har ett ostrelaterat brott skett. För att undvika en kattastrof behöver nu privatdetektiv Olivia Flaversham Malmöbornas hjälp.

Alla som tror att de har vad som krävs för att lösa detta mustiska brott kan bege sig i ostlig riktning till Möllevångsgatan där privatdetektivens kontor ligger. Där finns instruktioner hur du går till väga för att delta och så får du också en ledtråd till nästa plats att leta upp. Men se upp, ostosande villospår är utplacerade för att försvåra det lite.
– Vi håller oss runt möllevången men man måste våga sig lite utanför, cirka tio minuter bort, berättar Yasha Mousekewitz, talesperson för AnonyMouse, i ett mail.

En ostkupp visar sig ha föranlett uppståndelsen. Någon har stulit en jätteost från självaste borgmästare Felix C. Atus och nu behöver den skyldige hittas. Vittnen har sett en misstänkt mus, men vem är det och var hittar man honom? Ge er ut och hjälp privatdetektiven och leta!

AnonyMouse är ett konstnärskollektiv som dök upp för första gången i december 2016 när de placerade ut en italiensk bistro och en nötbutik på Bergsgatan. Sedan dess har det spridit sig utanför Malmö med liknande installationer i bland annat Stockholm och Göteborg men även till Baskien.

Läs mer:

Dagens fråga

Har du rest med ersättningsbuss idag?

Loading ... Loading ...

Webbkryss