Zlatans liv blir spelfilm med premiär 2021. Foto: TT

Lagercrantz Zlatanbok blir film

David Lagercrantz storsäljande Zlatan-biografi Jag är Zlatan ska bli film. Inspelningen planeras till 2020.

David Lagercrantz Jag är Zlatan kom 2011 och har hittills översatts till mer än 30 språk. Nu är det klart att den blir spelfilm i regi av av Jens Sjögren som bland annat gjort filmerna Lycka till och Ta hand om varandra och tv-serier som Innan vi dör och Torpederna.
– Zlatans liv är en anmärkningsvärd historia. Den innehåller det bästa från min barndoms dagdrömmar, säger David Lagercrantz om boken i ett pressmeddelande.
– Jag känner mig väldigt inspirerad och rörd men också lite skärrad över att vara en del av detta stora projekt, är den blivande regissören Jens Sjögrens kommentar.

Målsättningen för filmprojektet är biopremiär under 2021, inspelning under 2020 med rollbesättning och finansiering som startar under tidig höst 2019 då också det slutgiltiga manuset också ska skrivas.
Produktionen ska bland annat försöka hitta två unga skådespelare som kommer att spela Zlatan som 11 respektive 16 år.

Mattias Nohrborg och Fredrik Heinig från B-Reel Films ska producera filmen.
– Vi är stolta och glada att ha kommit till det här stadiet med detta mycket speciella projekt och vi hoppas att få ihop allt under nästa år. Vi älskar historien om Zlatan och vi tror att det kommer att bli en mycket speciell film, säger i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare finns det en dokumentär om Zlatan, Den unge Zlatan, gjord av Malmöregissörerna Magnus Gertten och Fredrik Gertten. Filmen hade premiär 2016.