Tuff kamp och få chanser var det mellan IFK Göteborg och Malmö FF. Foto: TT
Bobke Innocent. Foto: TT/Arkiv

En poäng för MFF i Göteborg

FOTBOLL Klassikermötet mellan Malmö FF och IFK Göteborg på Gamla Ullevi slutade mållöst. 0-0 efter en match med mycket kamp och få målchanser-

MFF saknade flera nyckelspelare, däribland båda stjärnorna på innermittfältet Fouad Bachirou (skadad) och Anders Christiansen (avstängd).
Ändå kom det nog som en överraskning att Uwe Rösler skulle välja Bonke Innocent från start i stället för till exempel Erdal Rakip och Romain Gall. Men så blev det alltså.
Lite oväntat också att Rösler valde att dela på den ordinarie anfallsduon Markus Rosenberg och Marcus Antonsson i startelvan. Antonsson började på bänken medan Guillermo Molins gick in från start.
Den första halvleken började i ett ursinnigt tempo från båda legn med IFK Göteborg med något mer bollinnehav.
MFF hade några väl uppbyggda anfall men de sista passningarna hittade inte rätt adress – annars kunde det ha blivit farligt vid några tillfällen.
Chansmässigt var det en ganska torftig halvlek. Egentligen inte en enda kvalificerad målchans.
– De kommer med mycket folk och är vassa i sina omställningar. Vi behöver försöka lösa det bättre och straffa dem när de är många uppe offensivt. Vi får prata om det och se hur vi kan lösa det bättre, sa Oscar Lewicki till C More i halvtid.
Den andra halvleken blevden första lik. MFF bytte Arnór Traustason mot Romain Gall och fick lite mer spets i offensiven, menskapade egentligen bara en riktigt het chans – när Sören Rieks kom fri men sköt rakt på målvakten i 50:e minuten.
MFF fick en jobspost när Rasmus Bengtsson fick en smäll på knäet och så småningom tvingades byta. Oscar Lewicki gick ner i backlinjen och Erdal Rakip ersatte på mittfältet. Samtidigt byttes Marcus Antonsson in i stället för Guillermo Molins på topp.
Men mål blev det inte, varken framåt eller bakåt.
– Ingen större fara med knäet. Jag kan nog spela igen om 48 timmar, sa Rasmus Bengtsson till C More.
Han tyckte att 0-0 var ett rättvist resultat.
– De kom med ett tungt tryck i början och vi fick inte riktigt kontroll, men sedan tog vi över kontrollen och i den andra halvleken styrde vi men var inte tillräckligt effektiva och kliniska framför mål. En tuff match, 0-0 var inte jäteorättvist.

MFF-elvan:
Johan Dahlin – Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Andreas Vindheim, Oscar Lweicki, Bonke Innocent, Arnór Traustason, Sören Rieks – Markus Rosenberg, Guillermo Molins.
Ersättare: Dusan Melicharek, Anel Ahmedhodzic, Samuel Adrian, Romain Gall, Erdal Rakip, Marcus Antonsson, Tim Prica.