Jesper Larsson, vd för Malmö Live som nu tar över Malmö Stadsteater.

Malmö Lives vd tar över Stockholms stadsteater

Scen Det blir Malmö Lives vd Jesper Larsson som tar över som ny vd för Stockholms Stadsteater.

Jesper Larsson var med från start och byggde upp verksamheten på Malmö Live. Innan dess var han chef för Malmö Stadsteater. Han har även varit producent på Det Kongelige Teater i Köpenhamn och på Malmö Opera.

– Att få leda verksamheten i Kulturhuset Stadsteatern är ett drömjobb för mig och jag är otroligt glad för förtroendet. Samtidigt är jag ödmjuk inför det komplexa uppdraget och gläder mig till att lära känna alla medarbetare och inte minst Stockholmspubliken, säger Jesper Larsson i ett pressmeddelande.

Stockholms Stadsteaters förre vd, Benny Fredriksson, tog sitt liv i mars förra året efter ett stort mediedrev där han anklagats för missförhållanden på teatern. Sedan dess har Sture Carlsson, tidigare vice vd, hållit i rodret. Det står nu klart vem som ersätter honom på mer permanent basis.

– En omfattande rekryteringsprocess har pågått under våren vilket gör att vi nu känner oss redo för ett väl berett beslut. Jesper Larssons stora erfarenhet som ledare för kulturinstitutioner, med olika konstnärlig inriktning, borgar för att Kulturhuset Stadsteatern får en erfaren chef som kan driva arbetet inför återflytten till Sergel torg vidare och fortsätta utvecklingen av Kulturhuset Stadsteatern, säger Madeleine Sjöstedt ordförande för Kulturhuset Stadsteatern.