Pensionatet vid floden Ilz i Passau där tre personer hittades dödade med armborst. Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Efter armborstmorden – ytterligare två döda

Utrikes I lördags hittades tre personer som dödats med armborst på ett pensionat i Passau.
Nu har polisen hittat ytterligare två personer dödade i en lägenhet i Wittingen, 65 mil bort. Den ena av dem är syster till en av de döda i Passau.

”Underliga”. Med det ordet beskriver en annan gäst på pensionatet i Passau de tre personer som denne sett checka in, skriver BBC. En 53-årig man med långt grått skägg och klädd i kostym och två svartklädda kvinnor, 33 respektive 30 år gamla.

På lördagen hittades mannen och den 33-åriga kvinnan liggande döda, hand i hand i sängen. På golvet låg den 30-åriga kvinnan död. Alla tre hade dödats med armborst. Framme låg två armborst och i en väska låg ett tredje nedpackat. Inget i rummet tydde på att dödandet föregåtts av någon typ av strid.

I Wittingen, 65 mil från Passau, i en lägenhet som bebotts av den 30-åriga kvinnan har sedan dess ytterligare två kvinnor hittats döda. Hur de omkommit är ännu inte offentliggjort men az-online.de skriver att ”ett våldbrott inte är uteslutet”.

Polisen kom till lägenheten för att informera en 35-årig kvinna om att hennes syster, som hon delade lägenhet med, hittats död på ett pensionat i Passau. Men ingen öppnade när man kom dit och en granne informerade dem om att denne inte sett till lägenhetens invånare på ett tag,.

Vad som hänt är ännu höljt i dunkel.
– Vi har fem döda kroppar, allt annat är tveksamt, säger en polis till Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Åklagaren Walter Feiler säger dock att det är uteslutet att någon mer person skulle ha varit inblandad vid händelsen i Passau, skriver den tyska tidningen Merkur.

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.