William Nilsson i final på klassisk F1-bana

MOTORSPORT En revanschsugen William Nilsson tog sig till final på den klassiska Spa-banan i Belgien i rallycrossmästerskapet RX2 International Series.

Den inledande deltävlingen slutade med en hård krasch i semifinalen för William Nilsson. Mästerskapets andra deltävling i Belgien, bjöd på ett betydligt bättre resultat för den 19-årige skåningen.
– Det har gått lite upp och ner för mig, men jag är nöjd med resultatet, säger Nilsson om sin insats den gångna helgen.
För första gången så kördes det rallycross kördes på den välkände Formel 1-banan Circuit de Spa-Francorchamps och under helgen bänkade sig hela 17 500 personer på läktarna.
– Spa är precis som alla säger en ikonisk bana, så det har varit häftigt att tävla på den. Jag gillade layouten de fått till, det blev en jäkligt fräck rallycrossbana, säger William Nilsson.
Helgen inleddes med en femtetid och en sjundetid på träningarna. Därefter bjöds det på en blandad kompott av allt från en heatseger och snabba varvtider till tidskostande startsmällar.
– Inför helgen var jag riktigt revanschsugen, och på flera plan har jag lyckats bättre än under förra tävlingen. Det känns skönt och jag är absolut positiv inställd efter helgen.
I finalen startade han sedan från det sista ledet.
– Jag ökade farten hela tiden, men hamnade i trafik och en del sådana grejer. Men vad ska man göra, frågar han sig.
– Men så klart, jag vill vara ännu mer i framkant under nästa deltävling och få upp tempot ytterligare, understryker han.
Nu väntar en ledig helg, innan det är dags att ställa kosan mot England och en annan klassisk bana, Silverstone.
I sommar väntar sedan deltävlingar både i Norge och Sverige för William Nilsson.