Trelleborgs FF:s Salif Camara Jönsson och Halmstads Andreas Bengtsson i nickduell under lördagens match. Foto: Andreas Hillergren/TT

Trelleborg föll mot jumbon

FOTBOLL Superettandegraderade Trelleborgs FF kom inte alls upp i nivå och föll hemma mot jumbon Halmstads BK, 0-1.
HBK:s första trepoängare i år och succéstart för nye tränaren Magnus Haglund.

– Skit att inte vinna på hemmaplan. Det är för dåligt, konstaterade besvikne TFF-kaptenen Salif Camara Jönsson i C Mores direktsändning från Vångavallen.
– Vi var slarviga. Sista passningen satt oftast inte och det kändes allmänt trubbigt.

Halmstad var bättre under andra halvlek och till slut hittade man också rätt.
Ett inlägg från Edvin Kurtulus nådde fram till till 20-årige inhopparen Rasmus Wiedesheim-Paul som nickade i mål bakom hemmamålvakten Andreas Beck Larsen.
Fullträffen kom efter drygt 70 minuters spel och 0-1 stod sig tiden ut.
– En jämn match som pendlade lite fram och tillbaka, summerade Camara Jönsson i intervjun.
– Jag tror inte att något av lagen hade någon riktigt bra målchans, men Halmstad fick ett inspel, gjorde mål på det och kunde spela av matchen.

Hos HBK var det uppåt värre och nye tränaren Magnus Haglund, som tog över efter sparkade Igor Krulj i torsdags, hade all anledning att dra på smilbanden.
– Härligt. Underbart att vinna. En fantastisk fajterinsats av killarna. Samtliga spelare hade hjärtat nära klubbmärket, sa Haglund.
– Det var chansfattigt innan vi gjorde en förändring som fick det att lossna lite grann och skapade ett par stora chanser före vårt mål. Jag hade på känn att vi skulle ta ledningen i den delen av matchen.