Elfsborgs Joakim Nilsson (i luften) målvakten Kevin Stuhr Ellegaard boxar och Malmös Søren Rieks (V) under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Malmö FF och IF Elfsborg på Malmö Stadion. Foto Andreas Hillergren / TT
Elfsborgs Simon Strand jagas av Markus Rosenberg under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Malmö FF och IF Elfsborg på Malmö Stadion. Foto Andreas Hillergren / TT
Elfsborgs Jonathan Levi 8tv) och Malmös Erdal Rakip i kamp om bollen under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Malmö FF och IF Elfsborg på Malmö Stadion. Foto: Andreas Hillergren / TT

Storseger för MFF mot Elfsborg

FOTBOLL Malmö FF återtog serieledningen i allsvenskan efter att ha besegrat Elfsborg med 4-1 inför ett gungande och sjungande Stadion.

Lika roligt var det inte de första tio minuterna av matchen då ståplats gapade tom och sittplats var helt tyst som en konsekvens av en aktion mot polisens upptrappade sanktioner.

Aktionen får för övrigt anses ha fått önskad effekt då det blev en markant skillnad på inramningen när fansen strömmade in och började sjunga för full hals efter de stipulerade tio minuterna.

Frågan är om inte spelarna på planen påverkades av tystnaden, för det var en ganska sömnig fotboll som de båda lagen bjöd på i matchinledningen. Inte mycket hände förutom ganska många tuffa närkamper på planen.

Det blev allt grinigare och kulminerade i att Elfsborgs Simon Olsson åkte på ett rött kort (andra gula) i 31:a minuten.

Det bjöds få målchanser – från båda lagen. Elfsborg hade sin bästa efter en välslagen frispark av Pawel Cibicki, men Johan dahlin i hemmamålet räddade och svarade dessutom för en ny parad på returen.

I den 41:a minuten fick MFF en hörna och bollen kom i en retur ut till Markus Rosenberg som var helt obevakad och kunde prickskjuta in 1-0.

I den andra halvleken inledde MFF i ett furiöst tempo och radade upp chanser , framför allt genom Anders Christiansen som hade ett par riktigt bra avslut; ett skott i kryssribban och ett skott tätt utanför kort senare.

Det bar sig dock inte bättre än att Elfsborg kunde kvittera i den 57:e minuten efter att en slumpartat inlägg letat sig fram till en framrusande Stefan Ishizaki.

Bara några minuter senare fick emellertid Anders Christiansen utdelning på sitt starka spel när han dundrade ett pressat distansskott otagbart i mål. 2-1.

Efter det var det helt och hållet MFF:s match och ännu vassare offensivt blev det sedan Romain Gall och Guillermo Molins bytts in i 65:e minuten i stället för Erdal Rakip och Marcus Antonsson.

I den 81a minuten sköt Gall ett farligt skott tätt utanför. Sedan fortsatte Markus Rosenberg med en kanon som målvakten med nöd och näppe lyckades tippa över mål.

I den 88:e minuten kom MFF i ett snabbt anfall. Markus Rosenberg hittade Guillermo Molins som skickade bollen vidare till Sören Rieks som fri med målvakten kunde lägga in 3-1.

Det skulle även bli 4-1 på stopptid sedan Markus Rosenberg hittat en framkomlig väg in i straffområdet och helt fri själv kunde placera in matchens sista mål.

MFF gjorde ett tredje byte kort dessförinnan då Andreas Vindheim löste av Eric Larsson.

Matchen sågs av 16139 åskådare… åtminstone efter de första tio minuterna.

Läs mer: