TFF ska fokusera på försvarsspelet

FOTBOLL Trelleborgs FF tar sig på lördagen an krisande Halmstads BK hemma på Vångavallen, ett motståndarlag som just bytt tränare och ligger sist i Superettan. Men för TFF gäller fortfarande fokus på det egna spelet.

– Det viktigaste är ju förstås hur vi själv ska uppträda och där finns bitar som måste bli bättre. Framförallt kanske det kollektiva försvarsarbetet – men helheten måste bli bättre. Få ner antalet målchanser mot oss, konstaterar TFF-tränaren Peter Swärdh.
Senast mot Frej gjorde TFF nämligen tre mål men släppte också in tre.
Nu gäller alltså Halmstads BK som fått en riktigt motig start på seriespelet och i veckan som gått blev det dessutom tränarskifte. Igor Krulj fick sparken och Magnus Haglind plockades in i stället.

Haglind kommer att leda HBK på Vångavallen efter bara två träningar med truppen i bagaget.
För TFF:s del innebär det att motståndet blir lite svårare att analysera än fallet varit annars:
– Det är väl så att man har några extra funderingar vid tränarbyte. Hur den kortsiktiga planen ser ut och hur de kommer agera. Men det blir nog inte allt för stora skillnader, konstaterar Peter Swärdh.

Han pekar på att laget har många starka individuella spelare, som Andreas Johansson förra året i IFK Norrköping, Peter Larsson, Thomas Boakye, Susan Djuric – och målskytten Sadat Karim.
– Men det är ett individuellt starkt lag, men många kvaliteter. De har spets framåt och balnd annat Karim som är en dokumenterat bra målskytt.
På pluskontot i TFF finns att Jakob Glasberg, som saknats i några matcher, nu är tillbaka.
– Det är egentligen den enda skillnaden mot senast. Vi har tagit ut en 19-mannatrupp, så vi får se imorgon exakt hur laget kommer att se ut.
Jasmin Sudic, högerbacken Hugo Andersson och Robin Nilsson står fortfarande utanför truppen.