Clara Nyman, som läser naturvetenskapsprogrammet årskurs 2 på NFU, skrev med handledning av Kristin Adegran Thalberg sin artikel som nu prisats. Foto: Svedala kommun

Svedalaelev fick fint pris

SVEDALA Clara Nyman på NFU i Svedala skrev om hur nanoteknik kan användas för att ersätta textilfärger och på så vis spara miljön.
Det gav henne Molecular frontiers Journals studentpris.

Utmaningar och lösningar för en bättre värld – det var vad det handlade om när studenter på torsdagen prisades under högtidliga former på Stockholms universitet.

En av pristagarna var Clara Nyman som läser naturvetenskapsprogrammet årskurs 2 på Nils Fredriksson utbildning, NFU, i Svedala.
Clara Nyman fick ta emot priset efter att i en artikel på vetenskapliga grunder beskrivit hur nanoteknik kan användas för att ersätta textilfärger, som har stor miljöpåverkan.

Grundare av Molecular Frontiers är Kungliga Vetenskapsakademien, Stockholms universitet, och Chalmers tekniska högskola. Företaget Sandvik finns också med som huvudsponsor till Molecular Frontiers.
Molecular Frontiers är ett globalt initiativ som ska öka förståelsen för de molekylära vetenskaperna och vänder sig särskilt till skolvärlden.

Dagens fråga

Har du blivit strandsatt vid något tågstopp i år?

Loading ... Loading ...