Jennie Abrahamson uppträder på Polarpriset 2017. Foto: Pontus Lundahl / TT

Jennie Abrahamson till Torsjö Live

Hon har sjungit i Hans Eks orkestersatsning Bowie in Berlin och sjungit duett med Peter Gabriel på regelbunden basis.
I sommar kommer Jennie Abrahamson till Torsjö Live.

Den 28:e juni kommer Jennie Abrahamson till Torsjö Live. Hennes karriär har liksom smugit sig på och stadigt växt. Som 13-åring började hon i Umeå-bandet Paddington och hon var en del av countryrockbandet Yukon AK och triphopbandet Heed. Som soloartist debuterade hon 2007 med albumet Lights.

Vid sidan om den egna musiken har hon turnerat med Peter Gabriel och då bland annat iklätt sig Kate Bushs roll i duetten Don’t give up. När Hans Ek satte upp sin helaftonskonsert med orkestrerade versioner av låtar från David Bowies Berlin-era stod Jennie Abrahamsson för sången, tillsammans med MotoBoy och Jonathan Johansson.

Nu är hon alltså klar för sommarens Torsjö Live. Det är även den 23-åriga singer-songwritern Hildur Höglind från Karlskrona som är aktuell med singeln Further Apart och som även släpper en EP under sommaren.