Svenska Akademien till Malmöfestivalen

Festival Beatrice Eli, Les Big Bird och Svenska Akademien är tre av den nya akter som Malmöfestivalen presenterade på torsdagen.

Förra årets lyckade återförening av Landskronarotade hiphop-gruppen Svenska Akademien får en fortsättning och General Knas, Sture Allén d.y. och de andra kommer till årets Malmöfestival. Söndagen den 11 augusti kliver de upp på Stora Scenen.

Svenska Akademien är långt från det enda skånska inslaget i Malmöfestivalens andra artistsläpp. Malmöartisterna Majken, Christian Kjellvander och Guleed kommer, liksom Helsingborgarna Crew of Me&You med Maja Ivarsson och Felix Rodriguez från The Sounds. Och, just det, Grus i Dojjan kommer så klart och spelar på kräftskivan så som traditionen bjuder.

Artister från norr om åsen som kommer är Beatrice Eli, Erik Lundin och Les Big Byrd. Dessutom kommer amerikanske Charley Crockett.