Fuskade pappa fick ut över 350 000 kronor

VELLINGE I mer än två år misstänks en 32-årig Vellingepappa ha lämnat in oriktiga uppgifter till försäkringskassan.

Vid 23 tillfällen har han uppgett att han varit hemma med sjukt barn och vid 16 tillfällen varit föräldraledig – samtidigt som han arbetat.
Efter en kontroll har mannen nu polisanmälts misstänkt för bidragsbrott sedan januari 2016 till juli 2018. Förutom att mannen är misstänkt för brott kräver myndigheten att mannen ska återbetala de 366 668 kronor som felaktigt utbetalts till honom.

Ytterligare en förälder, en 45-årig mamma bosatt i Höllviken, misstänks på liknande sätt ha lämnat felaktiga uppgifter om sin föräldraledighet. Även hon är nu efter en granskning av försäkringskassan polisanmälts misstänkt för bidragsbrott med krav på att betala tillbaka 119 840 kronor till myndigheten.

Dagens fråga

Har du klimatångest?

Loading ... Loading ...

Webbkryss