Räddningstjänsten på plats vid en tågvagn som brinner utanför Malmö Central tidigt på söndagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson / TT
- Det är en pågående insats, med väldigt mycket enheter på plats, säger Jonathan Jansson vid SOS Alarm. Foto: Johan Nilsson / TT
Den brinnande vagnen kördes vid sex-tiden undan från stationsområdet för att räddningstjänsten skulle kunna fortsätta släckningen av den tågvagn som brinner utanför Malmö Central på söndagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson / TT

Tågvagn började brinna vid Centralstationen

Malmö En tom passagerarvagn började brinna på bangården vid Centralen under natten till söndagen.
Räddningstjänsten fick ta hjälp från flera enheter.

Det var vid 03-tiden på söndagsmorgonen som räddningstjänsten larmades om rökutveckling från en persontågvagn på bangården.

All tågtrafik stoppades genom Malmö central, vilket även påverkade övrig tågtrafik runt om i Skåne.

När räddningstjänsten anländer konstateras att det brinner i en tom persontågvagn.

Enheter från Malmö, Lomma/Staffanstorp, Lund samt Svedala hjälpte till i släckningsarbetet som pågick fram på morgontimmarna.

Räddningstjänsten släckte branden dels med hjälp av skärsläckare och dels genom konventionell utvändig släckning.

Vid 06.30-tiden flyttades tågvagnen till en spillplatta på en annan del av bangården vid Västkustvägen för att slutföra släckningsarbetet, som pågick fram till 07-tiden.

Trafikstoppet hävdes samtidigt på Centralen och tågtrafiken kunde åter komma i gång.

Räddningstjänsten rekommenderade boende i närområdet att stänga fönster och hålla sig inomhus då rökutvecklingen från tågvagnen kunde kännas obehaglig.

Inga personskador har inrapporterats och det var på söndagsmorgonen ännu oklart vad som orsakat branden.

– Det finns ingen misstanke om att branden ska vara anlagd, säger Filip Annas, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

Dagens fråga

Äger du en bil?

Loading ... Loading ...