Polisens kriminaltekniker och nationella bombskyddet på plats vid ett flerfamiljshus på Hermodsdal i Malmö och undersöker ett misstänkt farligt föremål tidigt på måndagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson / TT
Nationella bombskyddet på plats vid ett flerfamiljshus på Hermodsdal i Malmö och undersöker ett misstänkt farligt föremål tidigt på måndagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson / TT

Hemmagjord bomb hittad på Hermodsdal

Malmö Ett misstänkt farligt föremål har hittats i ett flerfamiljshus på Hermodsdal under natten till måndagen.

Nationella bombskyddet och kriminaltekniker är på plats och undersöker föremålet. Polisen larmades till fastigheten klockan 03.21.

Vid 06.25 meddelade polisen att det hittade föremålet var en hemmagjord bomb och platsen ska ha säkrats och bomben flyttats.

– Det här föremålet är någon typ av en hemmagjord bomb och hade den detonerat så hade det varit farligt. Bomben var placerad någonstans i trapphuset, säger Peter Kjällkvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Händelsen rubriceras som försök till allmänfarlig ödeläggelse genom sprängning. Under dagen fortsätter polisen arbetet med att analysera bomben för att hitta eventuella spår.

Dagens fråga

Äger du en bil?

Loading ... Loading ...