Röstånga

Lantbruksfastighet i Röstånga såld

Artikel Röstånga Natalya Ekesson, 42, och Niclas Klein, 45, från Höganäs, är nya ägare till lantbruksfastigheten på adressen Södra Djurup 783 i Röstånga.

PREMIUM

Natalya Ekesson, 42, och Niclas Klein, 45, från Höganäs, är nya ägare till lantbruksfastigheten på adressen Södra Djurup 783 i Röstånga. Huset byggdes 1929 och har en boyta på 250 kvadratmeter. Säljare är Claus Hansen och Christina Brink. Ägarbytet gjordes i april 2019 och priset blev 4 600 000 kronor.

Till fastigheten hör också 4 hektar betesmark, en ekonomibyggnad på 1 151 kvadratmeter och 1 hektar skogsmark.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Rasar efter ligans beslut: "Förlåter inte"

Lyon ställs mot Manchester City i kvartsfinalen av Champions League.
Lyon ställs mot Manchester City i kvartsfinalen av Champions League.
Foto: Antonio Calanni/AP/TT
Sport
Sport Nästan fyra månader har gått sedan beskedet om att Ligue 1 inte skulle återupptas.
Men Lyons ordförande är fortfarande rasande.
– Det är en djup orättvisa och jag kommer inte att förlåta det, säger Jean-Michel Aulas.

Lyon skrällde mot Juventus och är vidare till kvartsfinal i Champions League.

Trots det är det inte en tillfredsställd Jean-Michel Aulas som uttalar sig i Le Progres.

– Det var en absolut skandal, konstaterar Lyons ordförande för den franska tidningen, enligt AFP.

Aulas syftar på beslutet att gå emot större delen av övriga fotbolls-Europa och stoppa ligaspelet helt och hållet på grund av coronavirusets utbrott.

Lyon var nio poäng efter Lille, som tog den sista platsen till Champions League, och en bakom Reims, som tog den sista Europa League-platsen, med tio matcher kvar.

"Väldigt arga"

Beskedet om att den franska ligafotbollen inte skulle återupptas kom i april – men ilskan har fortfarande inte lagt sig i Lyon.

– Ligan har gjort allting fel. De hade inte den rätten, när så mycket stod på spel, att avbryta ligan när andra inte gjorde det. Det är en djup orättvisa och jag kommer inte att förlåta det. Såret är fortfarande kvar. Vi är väldigt arga, fortsätter Aulas.

Han påtalar att ligastoppet redan kostat Lyon över 100 miljoner euro (drygt en miljard kronor) och att en utebliven Europaplats kommer innebära en förlust på ytterligare 80 miljoner (drygt 800 miljoner kronor).

Måste vinna CL

Enda chansen för Lyon att spela i Europa till hösten är att vinna Champions League där Manchester City väntar i kvartsfinalens enkelmöte i portugisiska Lissabon.

– Det finns fortfarande en chans på miljonen, så vi måste spela. Det är en svår väg och vi möter Manchester City som just har slagit ut Real Madrid. Bara en stor skopa tur kan ta bort den här orättvisan, säger Jean-Michel Aulas.

FAKTA

Fakta: Kvartsfinalerna i Champions League

12 augusti: Atalanta–Paris Saint-Germain

13 augusti: Leipzig–Atlético Madrid

14 augusti: Barcelona–Bayern München

15 augusti: Manchester City–Lyon

Champions League avgörs i år med enkelmöten från kvartsfinaler och framåt. Matcherna avgörs i Portugals huvudstad Lissabon.

Utrikes

Expert om Libanon: Fruktansvärt farligt läge

Det libanesiska folket har vänt sin ilska mot landets styrande politiker. I lördags hölls en stor demonstration i Beirut.
Det libanesiska folket har vänt sin ilska mot landets styrande politiker. I lördags hölls en stor demonstration i Beirut.
Foto: Bilal Hussein
Utrikes
Utrikes Läget i Libanon riskerar att eskalera ytterligare och kan i värsta fall leda till en total kollaps.
– Det finns en bottenlös vrede hos befolkningen, säger Mellanösternexperten Bitte Hammargren.

Vad är det vi ser i Libanon nu?

– Det är en revolutionär situation. Det finns en bottenlös vrede, riktad mot ett politiskt system som folket ser som skyldigt till att libaneserna har plågats av brist på samhällsservice som el, rent vatten, sophämtning och nu också en explosion som har ödelagt stora delar av huvudstaden och förstört människors liv.

– Den tröttheten som har funnits efter varje kris, varje krig. Den är ännu större nu eftersom man vet att det här är orsakat av det man uppfattar som en kriminell nonchalans.

Varför har Libanon hamnat i det läget landet är nu?

– Inbördeskriget (1975–1990) ledde till en kompromiss med ett sekteristiskt uppdelat parlament som var tänkt som en övergångslösning. Det var tänkt att man skulle ha en ny vallag, och det vill ju också demonstranterna ha nu. Det som hände med den sekteristiska uppdelningen var att eliten inom olika grupper har lagt beslag på olika delar av kakan. Det blev ett "sköter du ditt, sköter jag mitt", en enorm korruption.

– Det libanesiska folket känner sig plundrat. Samtidigt är landet enormt importberoende och har på senare tid drabbats av de amerikanska sanktionerna som slår brett mot parter som gör affärer med Assad-regimen i Syrien. Vilket så klart är en del av ekonomin för grannlandet Libanon.

Hur troligt är det att det sker en reell förändring nu?

– Det är antingen eller just nu. Antingen blir det en övergångsregering, en slags räddningsregering som ser till att kanalisera hjälp och förnödenheter och återuppbyggnaden av det omedelbara just nu. Eller så kommer Libanon att sjunka ner djupare i en kollaps, där de väpnade styrkorna används för att slå mot en revolutionär anda bland libaneserna.

– Det är ett fruktansvärt farligt läge. Makthavare som hoppar av nu vill visa att de står på rätt sida i den här kampen.

Vad väntar för det libanesiska folket den närmaste tiden?

– Den humanitära krisen kommer att accelerera på grund av en förvärrad livsmedelsbrist och sjukvårdskris mitt under pågående pandemi. Till det kommer 300 000 nya hemlösa efter explosionen parallellt med att Libanon är värdland för 1,5 miljoner syriska flyktingar. Fattigdomen kommer breda ut sig, den var redan stor men kommer att öka ytterligare. Vem är det som kommer att skära pipor i vassen på detta? Då kommer vi in på det geopolitiska spelet.

– Om Libanon kringgår en låneuppgörelse med Internationella valutafonden kommer Kina och Iran försöka flytta fram sina positioner. Hizbollah vill att Libanons energikris ska lösas med iransk olja, och Kina har intresse av att bygga upp hamnen i Beirut, så att den blir en del av Kinas stora maktpolitiska korridor, Belt and Road. Men många andra makter försöker också dra fördelar av krisen. Libanon kan i värsta fall bli som Libyen, en huggsexa där det finns många olika parter som vill utnyttja läget.

Marcus Alexandersson/TT

Mellanösternexperten Bitte Hammargren. Arkivbild.
Mellanösternexperten Bitte Hammargren. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Sport

Rieks från start i MFF

Jon Dahl Thomasson hoppas leda sitt MFF till sjunde raka segern i allsvenskan.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Sport
FOTBOLL Det är för sjunde raka trepoängen som den allsvenska serieettan Malmö FF i dag spelar på bortaplan mot Falkenberg.

Avsparken sker klockan 14.30.

Noteras kan att Guillermo Molins helt saknas i matchtruppen. Inte heller Marcus Antonsson finns med. Däremot gör Sören Rieks comeback efter skada.

Tränaren Jon Dahl Thomasson aviserar följande uppställning:

Startelvan: Johan Dahlin – Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Franz Brorsson, Jonas Knudsen – Bonke Innocent, Ola Toivonen, Anders Christiansen – Jo Inge Berget, Isaac Kiese Thelin, Sören Rieks.

Ersättare: Marko Johansson, Behrang Safari, Adi Nalic, Erdal Rakip, Sören Rieks, Amin Sarr och Arnor Traustason.

Kultur och nöje

Biografägarilska mot slopad "Mulan"-premiär

Yifei Liu har huvudrollen i 'Mulan'. Arkivbild.
Yifei Liu har huvudrollen i "Mulan". Arkivbild.
Foto: Chris Pizzello/AP/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Protesterna mot att Disneyfilmen "Mulan" släpps på strömningstjänsten Disney plus utan att först ha haft biografpremiär växer. Nu ger sig även Tysklands största biografägarförbund in i debatten.

Disneys storsatsning på en spelfilmsvariant av "Mulan" var tänkt att bli ett av årets stora dragplåster för världens biografer, men i juli meddelade mediekoncernen att man i stället släpper filmen digitalt på bolagets strömningstjänst Disney plus i början av september.

Beslutet att hoppa över biografpremiären har lett till stor ilska inom biobranschen. I Storbritannien har landets biografägarförbund kallat det för ett "långfinger till branschen" – och på en video syns en fransk biografägare slå sönder en affisch från "Mulan" med ett baseballträ i protest mot beslutet, skriver Deadline.

"Hör hemma på vita duken"

Nu ger sig även Tysklands största biografägareförbund, HDF Kino, in i debatten och kritiserar förfarandet att släppa storfilmer – och publikmagneter – direkt på strömningstjänster i stället för att låta dem ha premiär på biografdukarna.

I ett skriftligt uttalande i filmtidskriften Blickpunkt film säger förbundets ordförande Christine Berg att distributörer och biografägare måste samarbeta om filmindustrin överhuvudtaget ska ha en framtid – och hävdar att filmbolagen "leker med elden" när de inte ger biograferna chansen att vara först med att visa publikdragare.

“Storfilmer hör hemma på vita duken – och biografer ger en upplevelse som är unik och inte kan ersättas med någon strömningstjänst", anser Christine Berg.

Oklart för svensk del

På de marknader där Disney plus ännu inte är tillgängligt är det tänkt att "Mulan" ska gå upp på bio. Hur det blir för svensk del är ännu oklart, då strömningstjänsten lanseras i Sverige den 15 september.

Anna Grönberg/TT

Opinion

För övrigt

Opinion
Opinion

Norge förbjuder alkoholservering på restauranger och barer efter midnatt. Oslo införde så tidigt som i mars begränsningar av alkoholförsäljning redan från 20.30. Också i Sverige är det på sena kvällar runt ställen som serverar alkohol som det är störst problem att hålla avstånd. Varför har inte Folkhälsomyndigheten redan infört alkoholförbund sena kvällar också här?

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Öltapp.se

En öltapp i sommar, räddningen i hettan!

Öltapp.se Alla vet hur det känns att sitta där i den gassande hettan och bara sukta efter en iskall öl. Då vill man snabbt kunna slå upp sig ett glas av sin favoritöl att svalka sig med!

I sommar så är en av de hetaste inköpen man kan införskaffa; en öltapp. De där varmaste dagarna är fortfarande nära och grillkvällarna står runt knuten. Att kunna servera professionellt är lockande på varje festlighet. Öltappar håller ölen kall och du kan ha den tillgänglig så att det är enkelt att hälla upp i ett glas och ta med i solstolen.

Andra viktiga delar till den perfekta hemmabaren.

Drinkshaker - En kraftfull shaker som du skakar dina drinkar i så att de blir smarrigt goda.

Barmått - En riktig bartender mäter upp drinkens ingredienser för att få den perfekta balansen i smaken. En god drink ska inte innehålla för mycket sprit och fördelas i regel mellan 4-6 ml/drink.

Bar-sil - Om du ska försöka dig på riktigt avancerade drinkar så är detta ett måste i din hemmabar. Du använder denna när du har skakat drinken om det t.ex är isrester eller rester från bär i drinken du vill sila av.

Muddler - en iskross som fungerar ungefär som en mortel. Perfekt för att krossa is eller exempelvis lime och mynta som i en riktigt god mojito.

Barsked - en längre sked som passar perfekt för att röra om drinkar i högre glas. En tesked är i regel för liten för större glas.

Sommarens grillfester är som sagt snart här och vem vill inte agera äkta bartender och skryta med sin egen hemmabar? Det är inte speciellt många saker du behöver ha för att skapa den perfekta hemmabaren för sommaren 2020. Att vara bartender är faktiskt riktigt roligt, när man lär sig mer om hur man gör. Man kanske inte lyckas snurra flaska på första försöket, men övning ger färdighet.

Många inställda evenemang i sommar!

Det är många som sörjer att sommarens många festivaler och andra evenemang blivit inställda. Genom att styra ihop en egen hemmabar och rulla ut grillen kommer du långt i sommar, trots allt. Många experter och meteorologer påstår att vi har en varm sommar att se fram emot. Så det bästa vi kan göra är att njuta på hemmaplan och göra det bästa av varje dag.

Det är alltså inte bara resor som ställts in, det har även många av sommarens större festivaler och andra sammankomster. Om vi får en sådan sommar som utlovats, så har vi massor att se fram emot. Många är vana vid att resa på sina semestrar, i år så kommer det inte vara vanligt alls. De flesta firar sin semester hemmavid.

Inrikes

Kritiskt läge för torsk i svenska vatten

Flera förslag presenteras för att rädda den svenska torsken. Arkivbild.
Flera förslag presenteras för att rädda den svenska torsken. Arkivbild.
Foto: Tryggve Karlsen/NTB Scanpix/TT
Inrikes
Inrikes

Havs- och vattenmyndigheten har på uppdrag av regeringen presenterat flera förslag för att rädda torsken i svenska vatten, rapporterar P4 Väst.

– Läget är väldigt kritiskt för torsken, som är en nyckelart i våra marina ekosystem. Den är en populär matfisk och fisket utgör sysselsättning för många människor, säger Gunvor G Ericson (MP), statssekreterare på miljödepartementet, till radion.

Bland de över tio föreslagna åtgärderna finns en minskning av sälbeståndet, mer skonsamt och selektivt fiske, åtgärder mot övergödning och plantering av norsk torsk på västkusten.

– Förslagen handlar om att komma till rätta med den mångfald av bakomliggande orsaker som gör att torsken mår så dåligt, säger Ericson.

Regeringen ska nu titta närmare på förslagen. Ericson hade gärna sett åtgärder tidigare.

– Mycket behövs göras framöver. Naturligtvis hade det varit ännu bättre om man tagit åtgärder redan på 90-talet.

Utrikes

Oväder på grekisk ö – bebis död

En räddningsarbetare går på en förstörd väg i byn Politiká som drabbats hårt av regnet.
En räddningsarbetare går på en förstörd väg i byn Politiká som drabbats hårt av regnet.
Foto: Yorgos KarahalisAP/TT
Utrikes
Utrikes

Tre personer, varav en åtta månader gammal bebis, har dött sedan kraftiga regn orsakat översvämningar på den grekiska ön Euboia, runt tio mil nordost om Aten.

Bebisen hittades död i ett hus i byn Politiká. Barnets föräldrar är oskadda. De andra två dödsfallen var en man och en kvinna i 80-årsåldern som hittades medvetslösa i sina hus i samma by.

Politiká och omkringliggande byar drabbades hårt av ovädret som slog till mot Grekland under lördagen och lämnade översvämmade vägar och hus efter sig, vilket även drabbade turister som inte kunde ta sig ifrån en campingplats på ön.

Runt 100 brandmän, två helikoptrar och kustbevakningen har satts in för att rädda de som isolerats till följd av ovädret.

Euboia är Greklands näst största ö efter Kreta.

Sport

Svår lottning för Djurgården i CL-kvalet

Djurgården slapp mardrömsmotståndaren Celtic i kvalet till Champions League. Arkivbild.
Djurgården slapp mardrömsmotståndaren Celtic i kvalet till Champions League. Arkivbild.
Foto: Naina Helén Jåma/TT
Sport
Sport Ungerska mästarna Ferencvaros på bortaplan.
Djurgården har en tuff uppgift framför sig i Champions League-kvalets första omgång.
– Det som är bra sportsligt är att de inte har börjat ligan, säger sportchefen Bosse Andersson till SVT.

Efter att det europeiska fotbollsförbundet Uefa på lördagen delat upp klubbarna i herrarnas Champions League-kvals första omgång i lottningsgrupper stod det klart att det svenska mästarlaget Djurgården kunde ställas mot tre klubbar: skotska Celtic, polska Legia Warszawa och ungerska Ferencvaros.

Lotten föll på Ferencvaros.

– Vi är jobbiga att möta och får vi till det så har jag stora förhoppningar att vi kan ta oss vidare, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till SVT.

Slapp Celtic

De ungerska mästarna från förra säsongen går in som klara favoriter. Förra sommaren nådde man den tredje kvalrundan till Champions League men åkte sedan ut mot Dynamo Zagreb med totalt 1–5.

Därefter tog Ferencvaros sig vidare till Europa Leagues gruppspel och slutade trea bakom spanska Espanyol och bulgariska Ludogorets.

Djurgården kan dock trösta sig med att man slipper Celtic. Det skotska mästarlaget besegrade AIK med sammanlagt 6–1 i kvalet till Europa League förra året och hade varit den stora mardrömsmotståndaren för "Blåränderna".

Bortamatch i Budapest

Kvalspelet i Champions League spelas fram till playoff-rundan i enkelmöten. För Djurgården väntar nu en bortamatch i Budapest inför tomma läktare.

– Vi hade en dröm att spela hemma, men så blir det inte. Det som är bra sportsligt är att de (Ferencvaros) inte har börjat ligan, säger Andersson till SVT.

Sedan den 30 juni avråder Utrikesdepartementet (UD) inte längre från icke nödvändiga resor till Ungern och Djurgården ser inga problem med att ta sig in i landet trots den pågående pandemin.

– Vi har diskuterat det internt redan. Vi ser inga problem med att kunna resa till och från Budapest, säger Bosse Andersson till Aftonbladet.

Den första omgången av Champions League inleds den 18–19 augusti.

FAKTA

Fakta: Champions League-kvalet

10 augusti: Andra kvalomgången i Champions League lottas samt första kvalomgången i Europa League, där Hammarby och Malmö FF finns med.

18–19 augusti: Djurgården går in i första kvalomgången i Champions League.

25–26 augusti: Andra kvalomgången i Champions League.

15–16 september: Tredje kvalomgången i Champions League.

Kvalspelet sker i enkelmöten – inte i dubbelmöten som tidigare – fram till och med playoffspelet till Champions League som avgörs över två matcher, hemma och borta.

22–23 september: Playoff-spel till Champions League inleds.

20–21 oktober: Gruppspelet i Champions League inleds.

NÄSTA ARTIKEL