En kraftig explosion förstörde vid midnatt natten till onsdagen entrén till en trafikskola på Nobeltorget/Nobelvägen i centrala Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT
Nationella bombskyddet på plats efter att en kraftig explosion vid midnatt natten till onsdagen förstörde entrén till en trafikskola på Nobeltorget/Nobelvägen i centrala Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT
Nationella bombskyddet på plats efter att en kraftig explosion vid midnatt natten till onsdagen förstörde entrén till en trafikskola på Nobeltorget/Nobelvägen i centrala Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT
En kraftig explosion förstörde vid midnatt natten till onsdagen entrén till en trafikskola på Nobeltorget/Nobelvägen i centrala Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT

Ny explosion vid Nobeltorget

Malmö Strax före midnatt under natten mot onsdagen detonerade på nytt en bomb vid Nobeltorget.

Explosionen inträffade vid korsningen Amiralsgatan och Nobelvägen och skadade en lokal i bottenvåningen på en av fastigheterna som ligger i korsningen.
– Vid kvart i tolv fick vi in flera samtal från olika delar av Malmö om att man hört en hög smäll och vi lyckades lokalisera det till Nobeltorget, säger Peter Kjällkvist, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Området kring platsen spärrades av och nationella bombskyddet samt kriminaltekniker skickades till platsen. Vid 07.10 var man klara på platsen och avspärrningen hävdes. Det fanns då inga uppgifter om några personskador och ingen misstänkt hade heller gripits.

– Vi rubricerar ärendet som allmänfarlig ödeläggelse.

Det är andra gången på kort tid som området utsätts för en explosion. Den 15 april skadades en flicka lindrigt av glassplitter när en bomb exploderade utanför en garageport på Nobelvägen. Garageporten är belägen ett trettiotal meter från entrén till trafikskolan som nu sprängdes.

– Det är för tidigt att säga om det finns ett samband men, ja, det är nära, säger Peter Kjällkvist.

Är det så att trafikskolan har sina bilar i det aktuella garaget?
– Det är oklart. Det är inte information som jag har.

Den 4 december förra året sprängdes också en bomb i närheten. Då var det en jourbutik på Lantmannagatan, på motsatt sida Nobeltorget, som fick sin entré bortsprängd.

Dagens fråga

Följer du Allsvenskan?

Loading ... Loading ...