Dennis Everberg (till höger) flyttar hem till Ängelholm. Foto: Claudio Bresciani/TT

Drömvärvning för Rögle BK

ISHOCKEY Den dubble världsmästaren Dennis Everberg återvänder till Skåne. Han har signerat ett femårskontrakt med SHL-klubben Rögle.

Den 27-årige ishockeyforwarden tog VM-guld med Tre Kronor både 2017 (i Köln) och 2018 (Köpenhamn). Den gångna säsongen har han spelat för Manitoba i den nordamerikanska farmarligan AHL och för Zug i den schweiziska ligan.
– Jag ser verkligen fram emot att komma hem och återförenas med flera gamla lagkamrater från juniortiden i Rögle, säger Dennis Everberg till Ängelholmsklubbens hemsida.
Han är son till den tidigare Rögleprofilen Paul Andersson-Everberg, och började spela ishockey i Västerås där pappa då spelade. Tio år gammal flyttade familjen tillbaka till Ängelholm och Dennis gjorde a-lagsdebut redan som 18-åring i Rögledressen.

Nu återförenas han med Ted Brithén, Mattias Sjögren och Daniel Zaar. Samtliga har gjort en liknande resa: skaffat erfarenhet och utvecklats i andra klubbar i olika ligor för att sedan återvända till Ängelholm.
– J20-åren är bland de roligaste jag haft i min karriär. Jag har många polare kvar sedan den tiden. Nu återförenas vi i Rögle och har mycket hockey framför oss. Det ska bli jättekul, säger Dennis Everberg.
Att vända hem från proffsligorna utomlands ser han inte som något nerköp:
– Rögle är inget lindansarlag längre. Det har man bevisat. Jag har haft en bra kontakt med Rögles vd Marcus Thuresson under flera år. Det är många bra saker som händer i föreningen, menar Rögles hemvändare.

Dennis Everberg lämnade Rögle våren 2014 för ett NHL-kontrakt med Colorado Avalanche. Dem senaste säsongen inleddes i NHL-laget Winnipegs organisation men han fick starta säsongen i farmarlaget Manitoba. I november bröts kontraktet och han hamnade i Dan Tangnes-tränade Zug i Schweiz.
– När jag skulle åka över till Winnipeg efter förra sommaren så kändes det inte lika kul längre. Vi hade precis köpt hus på Bjärehalvön. När jag lämnade Winnipeg var jag less. Huset och familjen fanns här, vi väntade vårt första gemensamma barn, säger Everberg.
– Förr eller senare skulle jag flytta hem, det passar så bra nu med familj och allt. Det ska bli skönt att känna en trygghet i tillvaron, säger han.
Något tredje VM-guld i vår lär det dock inte bli sedan många NHL-proffs valt att tacka ja till VM i Slovakien.