Tonåringar gripna för rånförsök med kniv

Malmö På torsdagskvällen greps tre pojkar i 15-årsåldern efter att ha slagit och hotat jämnåriga.

Händelsen ska ha skett vid Stapelbäddsparken i Västra hamnen strax efter halv åtta på torsdagskvällen. Två personer i 18-årsåldern ska ha blivit slagna och hotade med kniv då gärningsmännen krävt att de skulle lämna ifrån sig värdeföremål.

Polis skickas till platsen och söker efter gärningsmännen. Med hjälp av vittnen och hundförare kunde polisen senare gripa tre tonåringar.

– Polisen är alltid förtjänt av att allmänheten kan hjälpa oss. I detta fall var det flera personer som pekade väg och visade riktning som gjorde att vi landade rätt på det. Med hjälp av det samt duktiga poliser, hund och hundförare kunde vi gripa de här tre ganska omgående, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Tonåringarna anträffades på olika platser runt Kockums Fritid och grips misstänkta för försök till rån. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma. Ingen person har skadats fysiskt.

 

 

 

Dagens fråga

Följer du Allsvenskan?

Loading ... Loading ...